|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Farsangi fánk |
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 1 ó
Elkészítési idő: 1 1/2 ó
Kategória: Kelttészta
Nehézségi fok: Közepes
|  | Hozzávalók | 1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárga, 1 pohárka rum /kihagytam/, késhegynyi só, kb. 1/2 l tej, 1 l olaj a sütéshez. | Rövid leírás | 3 dl langyos tejel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgát elkavarjuk, az érett kovászhoz adjuk, jól elkeverve hozzáadjuk a langyos vajat /tettem hozzá egy pici olajat/, a lisztet és annyi tejet - a miben a sót feloldottuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk, jól kidolgozzuk, másfélszeresére kelesztjük. | Elkészítés leírása | A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel újjnyi vastagra szétnyomkodjuk, fánkszúróval kiszaggatjuk, letakarva még 1/2 órán át kelesztjük. Vigyázzunk, hogy túl ne keljen, mert nem lesz szalagos.
Középforró zsíradékban /próba/, egyenletes tűzön sütjük. A megkelt fánk felső része kerüljön a sütéskor alulra, a sütés kezdetén az eddényt befedjük, majd ha megfordítottuk fedő nélkül sütjük tovább. Lekvárral, porcukorral meghintve táltljuk. | Forrás: Horváth Ilona szk. | Beküldte:: betti08 be Thursday, March 19. 2009 at 16:07:27 | További receptek tőle: betti08 |
|
|