15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Orchideák otthonunkban (111)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Aktuális tennivalók a kertben (3)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Vendégeink a kertben(17)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)
Leanderek(18)
Citrusokról mindent (9)
Minden, amit a gyógynövényekről tudni érdemes - 2.
Mézelő kert, avagy hasznos virágokkal a méhekért
Szobanövények (22)

- Tábortűz témák:
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
Gazlap SZAKÁCSKÖNYV (70)
Vicces történetek,...képek(16)
Találd ki (28)
IDŐJÁRÁS (60)
Versek, költemények (4)
A Tudat keresése (2)
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)
TAVASZ - 2014.....2015....2016....2017.....2018....2019.
Írj bármilyen témáról (15)
Milyen öröm ért ma? (37)
JÓKÍVÁNSÁGOK (20)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
6:03:am kutyus :
Jó reggelt!
5:40:am kutyus :
Jó reggelt........indul a hét!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
12:54:am Emmylie :
Jo éjszakát
7:40:am aszokfa :
Jó reggelt!
5:18:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
12:47:pm bau :
Melegszik? Na jah... 4 fokról 6 fokra
6:01:am kutyus :
Jó reggelt! Ismét melegszik az idő
7:03:am Emmylie :
Itt csak a villamost lehet hallani.Visszautam van ma. Szep napot mindenkinek.
5:37:am kutyus :
Jó reggelt!Mifelénk is ordítoznak......
4:57:am Vackor :
Jóreggelt! De szép idő van! És hogy ordítoznak a madarak! Ma nagyon szép napunk lesz!
5:52:am aszokfa :
Hideg van! Öltözz melegen! Jó reggelt!
5:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:55:am kutyus :
Jó reggelt minden kedves GAZnak!
4:03:am Vackor :
Jóreggelt! Ma szép napja lesz mindenkinek!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(78)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalraKövetkező recept
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Almatorta fordítva
Hány személyre: vendégseregnek
Előkészületi idő: fél óra
Elkészítési idő: tűpróbáig
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Szükség van a torta elkészítéséhez:
1 kg. meghámozott, negyedelt almára
8 tojásra
20 dkg porcukorra
20 dkg lisztre
1 csomag sütőporra
1 evőkanál kakaóra- ne legyen cukrozott!!!!

A krémhez köll még:
fél lityi tej
2 főzős vaníliapuding
18 dkg porcukor
25 dkg margarin
Rövid leírás
Eccerű almatorta, ami "pofával" lefele sül, aztán kihűlés után jól megkenjük vaníliakrémmel a tetejét, ami addig az alja volt!!
Elkészítés leírása
Úgy kezdjük a süti elkészítését, hogy megpucolunk vagy 1 kg. almát, és negyedekre vágjuk. Nem szükséges kisebb szeletekre, mert ebben az esetben nem lészen elég vastag a süti almás része a végére.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk egy darab sütőpapírral, erre kell szépen rásorakoztatni az almadarabokat.
Én a magam részéről - a francia almatorta magyaros interpretációjaként -szoktam pár kanál cukrot karamellizálni, és míg folyékony, szétcsurgatom a sütőpapíron, majd szórok rá kis fahéjat is.

A tojások sárgáját különválasztom a fehérjétől, a cukorral habosra keverem, bele a habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütőport.
A massza felét kanállal a tepsibe rakosgatom hézagosan, a másik felébe keverem a kakaóport. A kakaós masszát a világos masszapacák közzé kanalazzuk.

Egyszerűsített megoldás, ha a teljes mennyiségű világos masszába szórjuk a kakaóport, és kicsit keverjük csak el, úgy öntjük rá az almára.

A süteményt a szokásos közepes tűzön sütjük tűpróbáig.

Ha kellően megsült, a sütőből kivesszük a tepsit, de nem borítjuk ki a sütit azonnal, mert akkor a forró leve szerteszét csurog, hanem hagyjuk állni vagy tíz percet, utána ráteszünk egy deszkát vagy tálcát és szépen kifordítjuk az egészet a tepsinkből.

Amíg hül, megfőzzük a pudingport a tejjel sűrűre. Ha a puding kihűlt, habosra keverjük a cukorral meg a puha margarinnal és a már hideg almarétegre kenceficéljük.
Nem muszáj simának lennie, 'kócosan' jobban fest.

Az eredeti recept csokimázt is előír a tetejére, de én még sose tettem rá.
Inkább szitálok rá egy kis kakaóport.

Kockákra vágva tálaljuk.

Eléggé finom őszibarackkal vagy barackkonzervvel is!!!
Forrás: Enikő kolléganőm ajánlata
Beküldte:: cinkepiri be Sunday, September 21. 2008 at 17:46:24
További receptek tőle:  cinkepiri
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.037 másodperc