16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
7:34:pm Bojtárgazdi :
Szívesen, Etike!
6:11:pm Etimami :
Köszi Bojti!
3:50:pm Bojtárgazdi :
Etike, elküldtem!
6:37:am Etimami :
Kellemes vasárnapot.
5:37:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:58:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:13:am pili :
Szép jó reggelt, jó hétvégét! Holnap virágvasárnap.
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek....Piliké m, ez aztán a méreg!!
8:25:am pili :
Sziasztok! Én nem vicceltem meg senkit, engem viccelt meg a gépem... Bedobta a törülközőt, be se lehet kapcsolni. Még "szerencse", hogy itthonról dolgozunk, és van kölcsön laptopunk.
7:47:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot kivánok mindenkinek Vigyázzatok magatokra
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....megvi cceltek valakit tegnap?
10:01:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, szép áprilist!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt!
6:23:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:42:pm Bojtárgazdi :
Ajjaj... De jó, hogy szóltál! Köszönöm!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Szarvasgerinc rendszergazda módra
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Vadétel
Nehézségi fok: Kemény
Hozzávalók
szarvasgerinc
szalonna
só, bors,
vegyes zöldség,
hagyma
kakukkfű
fokhagyma
vaj
paradicsompüré
bor, borecet
Worchester szósz
pikáns lekvár csipkebogyó, ribizke, áfony
tejföl
vörösboros aszalt szilva
ecetes bízben megabált körte
Duchesse-burgonya
Rövid leírás
------------------------------------------------
Elkészítés leírása
A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt néhány napig (olajjal bekenve) érlelem a hűtőben. Sütés előtt szalonnával sűrűn megtűzdelem, sóval, borssal bedörzsölöm. Jó adag vegyes zöldséget karikára vágok, ebből és hagymából a tepsi alján "megágyazok" a húsnak, rászórok kakukkfüvet, szétnyomott fokhagymagerezdeket. Erre fektetem a húst. Leöntöm felforrósított vajjal és előmelegített sütőben kb.háromnegyedórát sütöm (a hús nagyságától függően változik az idő)
közben a levével locsolgatom. A megsült húst melegen tartom.
A megpirult zöldséget és a pecsenyelevet lábosba téve megstaubolom egy kis liszttel, paradicsompürét kanalazok rá, felengedem borral, borecettel, egy kis Worchester szósszal ízesítem, jól megborsozom frissen őrölt borssal, átforralom és leszűröm. Hozzáadok még ízlés szerinti pikáns lekvárt (én csipkebogyót vagy somot használok, de lehet ribizke vagy áfonya is) és tejfölt, amivel mégegyszer átforralom a mártást.
A húst lefejtem a csontról, majd rézsútosan felszelve visszateszem a gerincre. Körülrakom vörösboros aszalt szilvával vagy enyhén ecetes vízben megabált félkörtékkel, amiknek a magháza helyébe egy-egy rumos aszalt szilvát rakok.
Különösen megbecsült vendégnek Duchesse-burgonyával körítem, amit vajas krumplipüréből készítek úgy, hogy nyomózsákból sütőlapra kinyomva a cifrázott burgonyahabot megsütöm, mint a habcsókot
Forrás: Galagonya
Beküldte:: Pumukli be Thursday, November 25. 2004 at 08:46:03
További receptek tőle:  Pumukli
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.037 másodperc