500 ml tej
2 csomag vaniliás cukor
lereszelt citromhéj
1 csipet só
120 g rizs
2 tojás
4 evőkanál cukor
2 dl tejszín
6 lap zselatin
1 piskóta tortalap
500 g eper
Rövid leírás
Ezt areceptet midíg lehet vapiálni. Kinünő málnával vagy más bogyós gyümölccsel, barackkal, sárgabarackkal.
Elkészítés leírása
Atejet a sóval, a vaniliás cukorral, a citomhéjjal felforralom.
A rizst beleszórom és kb. 35 percig főzöm, és lehűtöm.
A tojásoksat szétválasztom,A fehérjét felverem. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral habosra verjük, és a rizshez keverjük. A tejszínt is felverem, és beleforgatom. A tojásfehérjét szintén. A zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kis lángon felmelegítjük, és a rizshet keverjük. Kapcsos tortaformába helyezzük a piskótát és a fele rizses krémet rásimítjuk. Egy kicsit több mint a fele epret akrémre helyezzük. A maradék rizzsel befedjük. A hütőbe hagyjuk megdermedni. Díszitjük cukorba mártott maradék eperrel.
Forrás:
Beküldte:: Summitas be Sunday, April 13. 2008 at 11:29:05