16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:02:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.
6:28:am kutyus :
Jó reggelt!
5:19:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:56:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét....bár esik az eső
5:49:am kutyus :
Jó reggelt!..meleg van
6:05:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:21:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:07:am kutyus :
Jó reggelt!
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:06:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, jó hetet kívánok!
11:16:am Bojtárgazdi :
Én is szép vasárnapot kívánok!
6:42:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
[ Vissza ]
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Puncstorta II.
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Kemény
Hozzávalók
10 db. tojás
200 g. cukor
200 g. rétesliszt
100 g. baracklekvár
a sziruphoz:
200 g. cukor
1,5 dl. víz
1 vaniliáscukor
1 dl. rum
narancshéj
Rövid leírás
Két külön piskótát sütünk 5-5 tojásból fele-fele cukorból , lisztből. Az egyik kerek tortaformában készül.
A tojásfehérjét az apránkén hozzáadott cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgáját, utána a réteslisztet.
/Célszerű előre kimérni mindent és a habverés előtt a sütőt be is lehet indítani kb 180 fokra, mert a "tészta" gyorsan kész./
Kikent fomába, ill, tepsibe öntjük, elsimítjuk és az előmelegített sütőben előbb a kerek, majd a tepsis piskótát kisütjük.
A kerek formában több idő kell a sütinek.
Elkészítés leírása
A kész kerek piskótát három lapra vágjuk, a középsőt félretesszük. Az alsó és a felső lap belső felét megkenjük a baracklekvárral. Az egyik megkent lapot a tortaforma aljára tesszük vissza. /Egy rétegünk már van./
A félretett középső lapot, valamint a külön sütött lapot kockákra vágjuk. 200 g. cukrot 1,5 dl vízzel, vaniliás cukorral
felforralunk és a kockára vágott locsoljuk, majd ovatosan összekeverjük. Kevés összevágott narancshéjjal ízesítjük és az egészet rátesszük a tortalapformába helyezett piskótára. Kissé megnyomkodjuk és rátesszük a másik megkent kerek lapot a lekvárral befelé.
Lenyomkodjuk és kerek nehezéket / lapos fedő + súly / teszünk rá. 1-2 órát állni hagyjuk.
Levesszük a hehezéket, kivesszük a formából bekenjük a maradék barackízzel és rózsaszínű fondánnal bevonjuk. Lehetőleg másnap vágjuk fel.
Forrás: Rákóczi János
Beküldte:: pollux be Tuesday, May 08. 2007 at 19:05:26
További receptek tőle:  pollux
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.047 másodperc