Hány személyre: 4
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 csirkeaprólék máj nélkül (40-50 dkg),
20 dkg gomba,
1 dl tejföl,
5 dkg cérnametélt,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
ízlés szerint só,
törött bors
citromlé.
Rövid leírás
..............
Elkészítés leírása
A csirkeaprólékot megmosom, és kuktában, másfél liter vízben, sóval, törött borssal megfőzöm. A kukta jelzésétől számított 20 perc múlva leszűröm, a húst kicsontozom és nagyon apróra vágva visszateszem a levesbe. Beleszeletelem a megtisztított gombát, beleszórom a citromhéjat, majd a forrástól számított 10 percig főzöm. Ezután hozzáadom a cérnametéltet, ízesítem a citromlével és készre főzöm. Kevés, forrásban lévő levessel elkeverem a tejfölt; majd a leveshez adom és azt még egyszer fölforralom.
Forrás: Éléstár
Beküldte:: szilvi be Saturday, November 13. 2004 at 19:27:05