Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg),
+ 1 csirkemáj,
25 dkg brokkoli (mélyhűtött is lehet),
5 dkg cérnametélt,
2 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 evőkanál borecet,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors és
őrölt koriander.
Rövid leírás
.........
Elkészítés leírása
A csirkeaprólékot megtisztítom, feldarabolom és a máj nélkül fazékba teszem. Leöntöm másfél liter vízzel, megsózom, beleszórom a törött borsot és a koriandert, hozzáteszem a megmosott, héjas vöröshagymát. A húst puhára főzöm, majd a levesből kivéve kicsontozom és metéltre vágom. A nyers csirkemájat is metéltre vágom, és a hússal együtt beleteszem az átszűrt levesbe. Ezután belerakom a megmosott (vagy még fagyos), apró rózsáira szedett brokkolit és a cérnametéltet. Kis lángon addig főzöm, amíg a tészta is, meg a brokkoli is megpuhul. A tejfölt belekeverem a levesbe, felforralom és ízesítem a borecettel.
Rendkívül finom, pikáns leves és hidegen is fogyasztható, ha nincs benne cérnametélt.
Forrás: Éléstár
Beküldte:: szilvi be Friday, November 12. 2004 at 22:26:39