17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Gyümölcsök (5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Konyhakerti növények (14)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Dézsások (20)
Vendégeink a kertben (18)
Hawaii rózsa - frangipani
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Kertünk meglepetései (2)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Milyen növény ez?? (37)
Dézsások (19)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Hibiszkuszok (32)
Árnyékliliom (Hosta) 2

- Tábortűz témák:
GAZLAP szakácskönyv (78)
IDŐJÁRÁS (68)
Írj bármilyen témáról (17)
Wanted! Őt keresem.....(8)
Versek, költemények (4)
Vicces történetek, képek....(20)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (7)
A Tudat keresése (4)
Kedven filmem, színészem (2)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (11)
Miért mérgelődök?.....Mi bosszant? (25)
Nagyik és Ők....(4)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:29:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt!
6:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:54:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....bár esősnek ígérkezik
6:19:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:44:pm kutyus :
Szp napot mindenkinek!
8:38:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot. BAU-rol még mindig nincs semmi hir?????
5:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:17:am aszokfa :
Jaóó reggel!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
hNqxKqzaEVIsmeretlen Kért A recept beküldése
WZmVXEgksaIBAbNDIsmeretlen Kért A recept beküldése
vvCQuKGFYyfzAGIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
HZldVjllxntIsmeretlen Kért A recept beküldése
jFssSUipAobIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Gesztenyés croissan
Hány személyre: 6-8
Előkészületi idő: fél óra
Elkészítési idő: 3x20perc+kelesztési idők+sütés
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
hozzávalók: 20 dkg vaj, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 1 sütőpor, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 kisebb tojás, 1 dl hideg víz,1 dl hideg tej, 1 kiskanál citromlé
Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza
Rövid leírás
(könnyű,lágy tésztát kell kapni)
Elkészítés leírása
Elkészítés: a 20 dkg vajat 8 dkg liszttel összedolgozzuk, kb. 10x10 cm-es kockává alakítjuk, fóliában a hűtőbe tesszük. A maradék lisztből evőkanálnyit lisztezéshez félre teszünk, a többit a sóval, sütőporral elkeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a többi hozzávalókat is és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán lóhere alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a vajas tömböt. Széleit ráhajtjuk, konyharuhába burkolva hűtőben pihentetjük fél órát.

Ezután következik a hajtogatás. Lisztezett deszkán kb. 4mm vastag, 50 cm hosszú és 20 cm széles csíkot nyújtunk a tésztából. Gondolatban 6 részre osztjuk. Az egyik oldalról 1/6, a másik oldalról 2/6 részt ráhajtunk, így a tészta szélei találkoznak. Utána a keskenyebb részt ismét behajtjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt. (Itt egy kicsit segítenek a képek). Egy órát a hűtőben pihen. Hajtást, pihenést megismételjük.

A gesztenyemasszát átgyúrjuk, hogy formázható legyen. A Tésztát 50 x 20 cm csíkká nyújtjuk, és éles késsel egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle. Kézzel! kicsit megnyújtuk a tésztát, a gesztenyéből kis rudakat helyezünk a széles végére és felcsavarjuk. Összenyomni nem szabad. Tepsibe rakjuk, ne szorosan, megnőnek.

Letakarva langyos helyen másfél órát kelesztjük. Előmelegített sütőben középső rácson sütjük. 190 fokon. Porcukorral meghintjük.
Forrás: bau
Beküldte:: bau be Monday, March 05. 2007 at 20:38:09
További receptek tőle:  bau
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.065 másodperc