Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg),
2 db közepes nagyságú borízű alma,
fél tubus zöldségkrém,
1 dl tejföl,
1 csapott evőkanál rizsliszt,
késhegynyi őrölt fahéj,
ízlés szerint só,
törött fehér bors,
csipetnyi cukor.
Rövid leírás
..............
Elkészítés leírása
A csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a zöldségkrémmel együtt kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és a kukta jelzésétől számított 20 percig főzöm. Közben az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom, majd 3 deci vízben kevés cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a rizsliszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, és fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.
Forrás: Éléstár
Beküldte:: szilvi be Friday, November 12. 2004 at 22:20:26