|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Vadnyúl vadasan |
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Vadétel
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | 1-2 kg vadnyúl (comb, gerinc),
15 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér,
8 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
1 tk. szemesbors,
mustár,
5-6 szem borókabogyó durvára törve
2 babérlevél,
2-3 dl tejföl,
1 citrom,
cukor,
só,
páclé
| Rövid leírás | Vadaspác
2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, a durvára tört borókabogyó, 2 babérlevél, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 ek. ecet
A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt ,az összes hozzávalót beleteszem a vízbe és felforralom.
| Elkészítés leírása | A nyulat 3-4 napra hűvös helyen páclében pácolom.
A zsírban megpirítom a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, citromlével, hagymával felforralom és ebben párolom meg a feldarabolt nyulat. Mikor a nyúlhús már puha, kiveszem a léből és a zöldségeket a lével együtt áttöröm. 2 dkg zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítek, besűrítem vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítem, tejfölözöm. Pár percig együtt forralom a nyúlhússal. Zsemlegombóccal tálalom.
| Forrás: | Beküldte:: s_kata be Thursday, January 25. 2007 at 14:10:42 | További receptek tőle: s_kata |
|
|