rizsbor vagy száraz fehérbor
cujor
szójaszósz
csrikemell vagy más puha hús
csípős paprika
Rövid leírás
Kis bambusz nyársakra húzott szósszal bekent csirke, vagy egyéb falatok. (japán)
Elkészítés leírása
Először elkészítjük a szószt. 2,5 dl rizsbort felforralunk, beleteszünk 4-5 ek cukrot. Ha feloldódott hozzáteszünk 1,5 dl szójaszószt. Lassú tűzön addig főzzük, míg fele mennyiség marad. Ha nem elég sűrű lehet bele keményítőt tenni.
Elkészítjük a kis nyársakat. Ezek készülhetnek csirkemellből, póréhagymából, májból. A falatok legfeljebb 3x3x1 cm-esek legyenek. Parázs fölött (vagy grillsütőben) félig megsütjük, utána a szószba mártogatva folytatjuk a sütést. Ha kész meg lehet szórni csípős paprikával.
Forrás:
Beküldte:: s_kata be Thursday, January 18. 2007 at 11:56:54