15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Vendégeink a kertben(17)
Daturák, trombita virágok (2)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Kékpillangó /clerodendron/...és egyéb Végzet-ek(5)
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Gyümölcsök (5)

- Tábortűz témák:
Milyen öröm ért ma? (37)
Találd ki (29)
Írj bármilyen témáról (15)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
GAZLAP szakácskönyv (72)
IDŐJÁRÁS (62)
A Tudat keresése (3)
Versek, költemények (4)
Vicces történetek,...képek(17)
ŐSZ....2015....2016.....2017.....2018.....2019.
Események........kiállítások....programok (4)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:17:am kutyus :
Jó reggelt
5:40:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:15:am Etimami :
Jó reggelt. Szép vasárnapot.
5:25:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét....jó kertezést
5:23:am Etimami :
Jó reggelt. Kellemes hétvégét.
4:49:am kutyus :
Jó reggelt
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
4:58:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot! Használjátok kis a "nyarunkat" !
5:13:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:50:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:38:am kutyus :
Jó reggelt!
9:08:pm Bojtárgazdi :
Most ie meleg van! Tegnap ilyenkor kicsit csípett a hideg.
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek, ma melegebb volt az éjjel
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Nyúlgerinc áfonyamártásban
Hány személyre: 4
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kategória: Vadétel
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma
400 g sárgarépa, 150 g zeller
2 házinyúlgerinc /kb. 1 kg/
só, bors, 2+1 ek.olaj
6-8 vékony szelet szalonna/bacon
1 dl száraz fehérbor
15o g erdei/sampinyon gomba
300 g áfonyadzsem
2 dl testes vörösbor
1 ek.étkezési keményitő
1-2 csipet chilipor
Rövid leírás
A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk,
karikákra vágjuk, majd közepes méretű sütőedénybe szórjuk.
A sütőt előmelegitjük 18o fokra.
A hús leöblítjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal,
és 2 ek. forró olajban megkapatjuk. A zöldségágy tetejére
tesszük, betakarjuk a szalonnaszeletekkel, meglocsoljuk az
olajjal és a borral, majd fólia alatt puhára pároljuk a sütőben
/kb. 1 óra/, végül pirosra sütjük.
A gombát leöblítjük, felaprózzuk, megpirítjuk a maradék
olajban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt melegen
tartjuk.
Az áfonyadzsemet felforrósíitjuk a vörösbor felével, hozzá-
adjuk a maradék vörösborban elkevert étkezési keményí-
tőt, a chilit, és 1 percig forraljuk.
A nyúlgerinceket deszkára emeljük /kissé meggörbülnek,
nem baj!/, kivágjuk a csontból a húst, rézsútosan felszele-
teljük, lapos tálra rendezzük, majd a pirított gombával együtt
tálaljuk.
A mártást külön tálkában kínáljuk mellé. Burgonyapüré illik
hozzá.
Elkészítés leírása
Tápérték információ
1 adag: 528 kcal / 2205 kJ
Forrás: régi Nők Lapja
Beküldte:: Bagolyka be Wednesday, November 10. 2004 at 02:52:50
További receptek tőle:  Bagolyka
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.044 másodperc