16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:08:am kutyus :
Jó reggelt!
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:00:am kutyus :
Jó reggelt!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Bejgli
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
.
Rövid leírás
Nagyon finom, karácsony nélkülözhetetlen sütije!
Elkészítés leírása
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg őrölt dió és darált mák, 40+40 dkg cukor, 10+10 dkg mazsola, citromhéj, mákosba fahéj, diósba vanília
Tésztához:
1 kg liszt, fél kg margarin, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 3-4 dl tej,
késhegynyi szódabikarbóna, kenéshez 1 tojás sárgája
A töltelék készítése:
40 dkg cukrot víz hozzásdásával sűrű sziruppá főzzük, majd belekeverjük a 40 dkg darált mákot és a 10 dkg mazsolát, úgy, hogy egy kenhető nem lágy- de nem is kemény keveréket kapjunk. Ezt a kész tölteléket lehűtjük és két rúd tésztájára egyenletesen felkenjük.
A diós krémet ugyan így készítjük. A diósba vanilíát teszümk, a mákosba fahéjat ízesítésnek.
A tészta:
Az 5 dkg élesztőt csészében 2 evőkanál cukorral eldörzsöljük, kevés tejjel feleresszük, meleg helyen állni hagyjuk, felfuttatjuk. Egy megfelelő vájlingban a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és ezt lemorzsoljuk a fél kg margarinnal, majd a közepébe beletesszük a csészéből a felfuttatott élesztőt, továbbá egy egész tojást, és két tojás sárgáját és 3-4 dl tejjel összedolgozzuk úgy, hogy könnyű puha tésztát kapjunk.
Ebből 4 egyenlő nagyságú cipót alakítunk és 2-3 órán át állni hagyjuk (kelni) Mikor a cipók megkeltek, eggyenként kinyújtjuk és az előzőleg már elkészített teljesen kihűlt töltelékkel megkenjük és rúd alakban felhengerítjük. 5-10 percig állni hagyjuk (tepsiben)
majd jól megszurkáljuk villával hogy a gőz kijöjjön sülés közben.
Tojássárgájával lekened és szép pirosra megsütjük.

200 fokon kb: 40 perc a sülési idő.
Szép aranybarna színű legyen.
Forrás:
Beküldte:: Böbsi be Monday, December 11. 2006 at 11:28:08
További receptek tőle:  Böbsi
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.044 másodperc