16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
6:18:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
7:09:am pili :
Jó reggelt, szép hétvégét!
5:14:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
9:29:am Emmylie :
Szép napot kivánok mindenkinek.
7:18:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:16:am kutyus :
Jó reggelt!
6:07:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
10:15:pm Emmylie :
Nyugodalmaj jo éjszakát betegeknek mielöbbi teljes gyogyulást
5:49:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
3:41:pm Bojtárgazdi :
Úgy legyen, Emmylie Kedves! Lám, Kutyuséknál is javulnak a betegek.
1:03:pm Emmylie :
Szép délutánt Jo hireket várok Remélem lesznek is
7:42:am tercsi :
Jó reggel! Kutyus ez jó hír!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt!.....köszönöm a jókívánságot....megin dultak a gyógyulás útján
10:55:am Bojtárgazdi :
Szép napot kívánok, a betegeknek gyógyulást!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Aranygaluska
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: kb 2 óra
Kategória: Kelttészta
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Tésztához:

1,5 dkg élesztő (friss)

40 dkg finom liszt

2 evőkanál cukor

½ mokkáskanál só

1 evőkanál margarin

3 tojás sárgája

2,5 dl tej (1-2 kanál, plusz mínusz, liszttől függ)

15 dkg (kb) darált dió (a tészta megszórásához)

Sodó

3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál (csapott) liszt, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, fél liter tej, fél citrom reszelt héja

Rövid leírás

A tésztát 23cm-es tortaformába sütöttem!

Elkészítés leírása
Tésztához:

1,5 dkg élesztő (friss)

40 dkg finom liszt

2 evőkanál cukor

½ mokkáskanál só

1 evőkanál margarin

3 tojás sárgája

2,5 dl tej (1-2 kanál, plusz mínusz, liszttől függ)

15 dkg (kb) darált dió (a tészta megszórásához)


Sodó

3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál (csapott) liszt, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, fél liter tej, fél citrom reszelt héja

Ezt jól kavard ki, és gőz fölött főzd sűrűre.
(Aki szereti sok öntettel dupla adagot csináljon!)



Minden hozzávalót beletesszük a gépbe, dagasztó programra állítjuk Amíg dolgozik a gép., ledaráljuk a diót cukorral keverjük..

A megkelt tésztát, hosszú csíkra sodorjuk, és kb, 1,5 cm darabokra vágjuk, olvasztott vajjal megkenjük az oldalát, és kivajazott zsemlemorzsázott (nem túl nagy)tálba helyezzük. Egy sor tészta, rá szórjuk a darált diót és megint tészta, a tetejére nem kell dió.

Fél órát kelni hagyjuk a tésztát.

A megkelt tésztát hideg sütőbe, először 110-120 fokon 10 percig utána 180-185 fokon sütjük


Forrás:
Beküldte:: Böbsi be Wednesday, November 22. 2006 at 19:22:27
További receptek tőle:  Böbsi
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.065 másodperc