15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben(17)
Milyen növény ez?? (37)
Csuporkafélék (achimenes,kohleria,streptocarpus,stb) (10)
Konyhakerti növények (14)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)
Kertünk meglepetései (2)
Golgoták (17)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Amarilisz /Hippeastrum/22
Kertes sorozatok a nagyvilágból
Hibiszkuszok (32)
Segítség csak kertészeti témákban(17)

- Tábortűz témák:
IDŐJÁRÁS (61)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
GAZLAP szakácskönyv (71)
Vicces történetek,...képek(16)
Találd ki (28)
A Tudat keresése (2)
Milyen öröm ért ma? (37)
ITT_HON is_SZÉP! (2)
Kávéház (40)
Jópofa, "beszélő" elírásaink (6)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:02:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
4:44:am kutyus :
Jó reggelt
1:42:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:23:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:33:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
2:01:pm Emmylie :
Nem is kéne strandra mennem van medencénk Csak éppen a lábom miatt pár hétig plasztik zsákkal a lábamon tussoltam Strand és medence sajnos NO GO
10:41:am aszokfa :
Ma hiper szuper UV B sugárzás van odakinn... Jobb lenne árnyékban vagy idebenn!
10:34:am bau :
Mi van? Mindenki strandra ment?
5:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:39:am kutyus :
Jó reggelt......dögletes idő lesz megint
5:04:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:44:pm Bojtárgazdi :
Későn ébredtem, hajnalig a szúnyogok alig hagytak aludni. Mindenkinek szép napot kívánok!
5:09:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:21:am Bojtárgazdi :
Szép napot! Én is későn ébredtem, és így is telefonhívásra.
6:28:am kutyus :
Jó reggelt!Tovább aludtam a szokásosnál
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Borban főtt rokfortos körte
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 45 perc+4-8 óra hűlési idő
Kategória: Előétel, Gyümölcs
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
12 db-hoz:
6 kisebb alexanderkörte
7dl száraz vörösbor /pl. nagyburgundi/
2 ek. cukor, o,5 kisujjnyi fahéj
8-10 szem bors, 50g héjas pisztácia
40 g tisztított mogyoró
200 g érett márványsajt
100 g natúr vajkrém, só, bors
néhány citromfűféle
Rövid leírás
Érett, de kemény körtéket vásárolunk, megmossuk, meghámozzuk, és száruk épségére ügyelve félbevágjuk őket.
Alsó domborulatukból levágunk 1-1 vékony szeletet, közepük-
ből pedig kivájjuk a magházat és egy kevés gyümölcshúst is,
hogy helye legyen a tölteléknek.
A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szemes borssal,
beletesszük az elfelezett körtéket, és többször is meg-meg-
forgatva, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük /12-15 perc/.
A borban hagyjuk kihűlni.
A pisztáciát kibontjuk csonthéjából, leforrázzuk és fedő alatt
15 percig pihentetjük/áztatjuk. Leszűrjük, héját lepattintjuk,
aztán konyharuhára teritve felitatjuk róla a nedvességet /még
jobb aha előző nap hámozzuk meg, hogy szikkadjon/.
serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön, zsiradék nélkül, folya-
matosan rázogatva kissé megpirítjuk, és azonnal lapostányér-
ra csúztatjuk. Úgyanigy megpirítjuk a mogyorót is, hártyás
héját konyharuhával ledörzsöljük. Mindkettő felét darabosra,
felét finomra vágjuk.
A körtéket üregükkel lefelé papirkendőre borítjuk, és felítat-
juk róluk a nedvességet. A sajtot szitán/krumplinyomónáttör-
jük, hozzáadjuk a vajkrámet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
és habosra keverjük /ha túl lágy volna 15-20percre betesszük
a hűtőbe/.
Beledolgozzuk a krémbe a finomra vágott mogyorót és pisz-
táciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd dundi rózsákat
nyomunk a körték üregébe. Tetejüket megszórjuk a durvára
vágott mogyoróval és pisztáciával, tálra rendezzük, végül lazán
letakarjuk és tálalásig hidegen tartjuk.
Fogyasztás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből /hogy a sajt
kissé felengedhessen, mert igy érvényesül igazán a zamata!/,
a tál szegélyét pedig zöldfűszerlevelekkel /citromfű, petrezse-
lyem, vízizsázsa stb./ díszitjük.
Piritós v. sokmagos kifli kíséretében előételként kínálhatjuk,
de ha a körtéket negyedekre vágjuk, pompás italkorcsolya
válik belőlük.
Elkészítés leírása
Tápérték információ
1 db : 270 kcal/1129 kJ
Forrás: régi Nők Lapja
Beküldte:: Bagolyka be Wednesday, November 03. 2004 at 01:17:26
További receptek tőle:  Bagolyka
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.042 másodperc