15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben(17)
Bonsai-bonszáj (2)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Leanderek(18)
Én így tartom (gyakorlati tanácsok növények tartásáról)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Orchideák otthonunkban (111)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Segítség csak kertészeti témákban(17)

- Tábortűz témák:
Találd ki (29)
Vicces történetek,...képek(17)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)
ITT_HON is_SZÉP! (2)
IDŐJÁRÁS (62)
GAZLAP szakácskönyv (72)
Valaki segítsen (22)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Milyen öröm ért ma? (37)
A Tudat keresése (3)
A Természet csodái zenei aláfestéssel.

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:56:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:07:am kutyus :
Jó reggelt!
3:02:pm Bojtárgazdi :
Mindenkinek szép hetet kívánok!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:48:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!.....remél em, ma nem lesu olyan pocsék, nyálkás az idő
5:53:pm Bojtárgazdi :
Én meg mosok és mosok...
6:04:am kutyus :
Kocsonyát főztem, kenyeret sütöttem......ezért aztán nem értem rá itt GAZolni
6:03:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
7:44:pm bau :
Hol vagytok? Mindenkit elvitt a KRAMPUSZ?
5:30:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:09:am bau :
Köszönjük!
7:56:am sede :
Sziasztok, cseréltem.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Borban főtt rokfortos körte
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 45 perc+4-8 óra hűlési idő
Kategória: Előétel, Gyümölcs
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
12 db-hoz:
6 kisebb alexanderkörte
7dl száraz vörösbor /pl. nagyburgundi/
2 ek. cukor, o,5 kisujjnyi fahéj
8-10 szem bors, 50g héjas pisztácia
40 g tisztított mogyoró
200 g érett márványsajt
100 g natúr vajkrém, só, bors
néhány citromfűféle
Rövid leírás
Érett, de kemény körtéket vásárolunk, megmossuk, meghámozzuk, és száruk épségére ügyelve félbevágjuk őket.
Alsó domborulatukból levágunk 1-1 vékony szeletet, közepük-
ből pedig kivájjuk a magházat és egy kevés gyümölcshúst is,
hogy helye legyen a tölteléknek.
A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szemes borssal,
beletesszük az elfelezett körtéket, és többször is meg-meg-
forgatva, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük /12-15 perc/.
A borban hagyjuk kihűlni.
A pisztáciát kibontjuk csonthéjából, leforrázzuk és fedő alatt
15 percig pihentetjük/áztatjuk. Leszűrjük, héját lepattintjuk,
aztán konyharuhára teritve felitatjuk róla a nedvességet /még
jobb aha előző nap hámozzuk meg, hogy szikkadjon/.
serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön, zsiradék nélkül, folya-
matosan rázogatva kissé megpirítjuk, és azonnal lapostányér-
ra csúztatjuk. Úgyanigy megpirítjuk a mogyorót is, hártyás
héját konyharuhával ledörzsöljük. Mindkettő felét darabosra,
felét finomra vágjuk.
A körtéket üregükkel lefelé papirkendőre borítjuk, és felítat-
juk róluk a nedvességet. A sajtot szitán/krumplinyomónáttör-
jük, hozzáadjuk a vajkrámet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
és habosra keverjük /ha túl lágy volna 15-20percre betesszük
a hűtőbe/.
Beledolgozzuk a krémbe a finomra vágott mogyorót és pisz-
táciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd dundi rózsákat
nyomunk a körték üregébe. Tetejüket megszórjuk a durvára
vágott mogyoróval és pisztáciával, tálra rendezzük, végül lazán
letakarjuk és tálalásig hidegen tartjuk.
Fogyasztás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből /hogy a sajt
kissé felengedhessen, mert igy érvényesül igazán a zamata!/,
a tál szegélyét pedig zöldfűszerlevelekkel /citromfű, petrezse-
lyem, vízizsázsa stb./ díszitjük.
Piritós v. sokmagos kifli kíséretében előételként kínálhatjuk,
de ha a körtéket negyedekre vágjuk, pompás italkorcsolya
válik belőlük.
Elkészítés leírása
Tápérték információ
1 db : 270 kcal/1129 kJ
Forrás: régi Nők Lapja
Beküldte:: Bagolyka be Wednesday, November 03. 2004 at 01:17:26
További receptek tőle:  Bagolyka
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.046 másodperc