15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Segítség csak kertészeti témákban(17)
NÖDIK magminták - Mit tudunk a tájfajtákról?
Vendégeink a kertben(17)
Milyen növény ez?? (37)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Hawaii rózsa - frangipani
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)

- Tábortűz témák:
Kávéház (40)
Wanted! Őt keresem.....(8)
Kedvenc filmem, színészem
GAZLAP szakácskönyv (72)
Találd ki (29)
IDŐJÁRÁS (62)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Slideshow & Videó
A Tudat keresése (3)
Vicces történetek,...képek(17)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Eladnám..........Vennék (11)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:46:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:58:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
8:00:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:16:am kutyus :
Jó reggelt
5:29:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:37:am kutyus :
Jó reggelt!
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:26:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!...az eső itt is szakad
7:20:am Etimami :
Jó reggelt. Esik az eső.
5:35:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt!
5:32:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:31:am kutyus :
Jó reggelt!
5:17:am kutyus :
Jó reggelt, indul az újabb hét......
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalraKövetkező recept
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Almás lepény/pite
Hány személyre:
Előkészületi idő: kb 30 perc
Elkészítési idő: 1 óra
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
50 dkg síma liszt, késhegynyi szódabikarbóna, kis késhegynyi só, 10 dkg cukor, 30 dkg vaj/Ráma, 2 tojás sárgája, 2 ek, tejföl
(vagy 25 dkg sertészsír, 1 sárgája, 4 ek.tejföl)

10 dkg darált dió, vagy 5-6 ek prézli
1,5 kg savanykás alma(legjobb a rétesalma),5-6 ek cukor, fahéj,1 egész tojás a kenéshez
Rövid leírás
összegyúrod........megsütöd........ha nem vigyázol,neked nem marad belőle
Elkészítés leírása
A lisztet összekevered a sóval,cukorral,szódával, és teljesen összemorzsolod a zsiradékkal.Ezután hozzáteszed a tojás sárgáját és a tejfölt, homogénre összegyúrod....ragad!
Két cipóra osztod, az egyik kicsit nagyobb legyen, liszttel szórod, ruhával letakarva 1/2 órát pihenteted
Ezalatt
az almát kimagozod, lereszeled(nem kell hámozni, a héja is átsül)
Nagy, peremes tepsibe kinyújtva beleteszed a nagyobb tésztát úgy, hogy tésztaperem is legyen benne.
Megszórod a prézlivel/dióval, ráteszed az almát, szóród a cukorral és a fahéjjal.
Ráteríted a másik tésztát kinyújtva, megkened az egész tojással, villával megszurkálod.
Középmeleg sütőben 35-40 percig sütöd
Forrás: újság
Beküldte:: kátya be Wednesday, August 30. 2006 at 18:42:55
További receptek tőle:  kátya
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.062 másodperc