Hány személyre: 4
Előkészületi idő: fél ó
Elkészítési idő: fél ó
Kategória: Mártás
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
2-3 répa,2-3 feh.répa, pici zeller,hagyma
babérlevél,cukor,mustár,citrom,és a leve,
tejföl,liszt só bors,
Húslevesben főtt marhahús
Rövid leírás
A zöldséges zsemlegombóchoz,vagy vadashoz készítem ezt a mártást
Elkészítés leírása
A vadasmártást (hamisan és gyorsan)én így csinálom.
A megtisztított zöldségeket lereszelem,
A serpenyőben a hagymát üvegesre dinsztelem,rádobom a resz.zöldséget,átpirítom ,majd felengedem vízzel.10 p.főzés.-'1 bab.lev,mellé.
utána turmixolom.Egy másik edényben cukrot pirítok,ráöntöm a pépet,felforralom,ízesítem mustárral,citrom lével,tejföllel(ebbe keverek egy kis lisztet)sózom borsozom,Kiforralom.
A gombócokkal tálalom.A főtt húst szépen felszeletelem
Forrás: újság
Beküldte:: bau be Sunday, August 27. 2006 at 16:52:47