|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
CSÍ (húsmentes, savanyú, krumplis verzió) |
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 30 p
Elkészítési idő:
Kategória: Leves, Főétel
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | félkilónyi marhacsont,sót és babérlevelet,leveszöldséget, sok gyökeret, zellert, karalábét, kevés sárgarépát szeljél laskára ,olaj,
liszt,egy jó adag savanyú káposzta,kis kockára vágott krumpli,Őrölt borsot és köményt, szárított piros chilipaprikát | Rövid leírás | Indítsd a levest egy kb. félkilónyi marhacsonttal.
Hideg vízben tedd fel főni, lassú tűzön (előtte jól öblítsd ám le! | Elkészítés leírása | A főzővízbe tegyél kis sót és babérlevelet. Amikor felforrt, a barna habot szedd le róla, lassú tűzön főzzed még kg.1 órányit, utána hagyd kihűlni, és szűrjed le.
Egy jó adag leveszöldséget, sok gyökeret, zellert, karalábét, kevés sárgarépát szeljél laskára és olajon vagy zsíron pirítsd meg. Hintsd meg liszttel, egy kicsit még pirítsad, aztán öntsed fel a csontlével és főzzed, míg a zöldségek félig meg nem puhultak (én úgy szeretem, ha "ress" marad inkább). Ekkor egy jó adag savanyú káposztát is beleszórsz, és együtt főzöd egy keveset. Végül kis kockára vágott krumpliból is teszel bele, ezzel már csak kb.10 percet kell főznöd.
Ízesítése nagyban függ a savanyú káposzta minőségétől! Ha túl savanyú, kicsit át kell öblíteni! Őrölt borsot és köményt, szárított piros chilipaprikát, reszelt tormát jól elbír ez a leves... Én egyszer a kovi ubi levéből is öntöttem bele egy keveset, nem tiltakozott | Forrás: Galagonya | Beküldte:: bau be Saturday, August 26. 2006 at 22:51:30 | További receptek tőle: bau |
|
|