Hozzávalók 4 személyre:
2 egész csirkemell filé
fél csomag sült csirke fűszerkeverék
2 ek. olaj
tengeri só
salátához:
80 dkg gomba
20 dkg paradicsom püré
10 dkg ketchup
1 vöröshagyma
4 babérlevél
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
fél citrom leve (ha pikánsan szeretjük)
gyümölcscukor ízlés szerint
2 tk. kakukkfű
2 tk. olasz fűszerkeverék
olaj
só
Rövid leírás
Csirke pácolása,sütése után összeállítjuk a salátát
Elkészítés leírása
Elkészítés:
A csirkét érdemes bepácolni, ha van időnk, másként a belső része száraz és ízetlen lesz. Legalább sós fűszerrel álljon 15 percet, ha másra nincs időnk. A fűszerekkel bedörzsölt csirkemellet szokásos módon olajosan (vaj) bepácoljuk, ha tehetjük 2-3 órára, hűtőben. Pácolás után a saját olajában serpenyőben kisütjük és félretesszük.
Elkészítjük a gomba salátát: Olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az összedarabolt gombát, fűszereket, és állandó keverés mellett pároljuk. Amikor zsiradékjára lepirult, hozzáadjuk a paradicsom pürét és a ketchupot. A gombasalátát hűtőben teljesen lehűtjük, a kihűlt csirkemellel együtt tálaljuk.
A saláta igazi finomság ha hűtve húsok, fasírozott golyók vagy akár csak kenyérrel fogyasztjuk. Melegen negyed vagy fele ekkora mennyiségben elkészítve érdemes kifőzött spagetti vagy makaróni tésztához keverni, és forró sajtszósszal nyakonönteni. Igazi olaszos finomság. Jó étvágyat!
Forrás: nőklapja
Beküldte:: bau be Friday, August 25. 2006 at 16:38:29