 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép napot kívánok! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Nahááát! Zotank, üdvözöllek! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt kívánok! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek Jó reggelt! Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete Jó reggelt, szép vasárnapot! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Kátya kovászos uborkája |
Hány személyre: család
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Savanyúság
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | uborka,só,feketebors,kapor,torma,szárazkenyér szelet | Rövid leírás | Mossuk,és vagdossuk be az uborkát,majd tegyük az üvegbe.
Készítsünk sós levet.
Öntsük rá és tegyük a napra. | Elkészítés leírása | Egyszerre csak egy db 5 literes üvegben készítek, mert kettőnknek elég ennyi. Az üveg aljára pucolok 4-5 gerezd fokhagymát, belehajtogatok egy csomónyi kaprot, erre szépen fektetve(keresztkötésben) rakogatom az ubikat, amiket 3 helyen bemetszek, de a végük egyben marad.
Ha megtelt az üveg, szórok bele egész borsot, ráfektetek egy szelet kenyeret, amit tormával X irányban rögzítek.
Ezután kézmeleg vízben feloldok annyi sót, hogy "jó sós" legyen, óvatosan ráöntöm,......ezután kalap rá és mehet a napra.
kb. 1,5-2 napig áll kenyérrel a tetején, akkor azt leszedem, vissza rá a torma-rögzítés, és mehet még egy napig napozni.
Ezután kiszedek belőle mindent, a levét leszűröm. Az üveget kimosom csak hideg vízzel, visszapakolom az ubikat.
A levébe 1 kanál ecetet teszek......ez megállítja az ejedést ésnem puhul el az ubi. ......de az ízén nem érezni az ecetet. | Forrás: kátya | Beküldte:: bau be Friday, August 25. 2006 at 16:12:54 | További receptek tőle: bau |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |