15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Leanderek(18)
Vendégeink a kertben(17)
Bonsai-bonszáj (2)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Én így tartom (gyakorlati tanácsok növények tartásáról)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Orchideák otthonunkban (111)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Segítség csak kertészeti témákban(17)

- Tábortűz témák:
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
Kávéház (41)
Találd ki (29)
Nagyik és Ők....(4)
IDŐJÁRÁS (62)
GAZLAP szakácskönyv (72)
A Tudat keresése (3)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)
Nagyik és ŐK..........(3)
Kávéház (40)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Vicces történetek,...képek(17)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
4:35:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....jó készülődést
5:56:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:07:am kutyus :
Jó reggelt!
3:02:pm Bojtárgazdi :
Mindenkinek szép hetet kívánok!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:48:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!.....remél em, ma nem lesu olyan pocsék, nyálkás az idő
5:53:pm Bojtárgazdi :
Én meg mosok és mosok...
6:04:am kutyus :
Kocsonyát főztem, kenyeret sütöttem......ezért aztán nem értem rá itt GAZolni
6:03:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
7:44:pm bau :
Hol vagytok? Mindenkit elvitt a KRAMPUSZ?
5:30:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:09:am bau :
Köszönjük!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Kátya kovászos uborkája
Hány személyre: család
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Savanyúság
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
uborka,só,feketebors,kapor,torma,szárazkenyér szelet
Rövid leírás
Mossuk,és vagdossuk be az uborkát,majd tegyük az üvegbe.
Készítsünk sós levet.
Öntsük rá és tegyük a napra.
Elkészítés leírása
Egyszerre csak egy db 5 literes üvegben készítek, mert kettőnknek elég ennyi. Az üveg aljára pucolok 4-5 gerezd fokhagymát, belehajtogatok egy csomónyi kaprot, erre szépen fektetve(keresztkötésben) rakogatom az ubikat, amiket 3 helyen bemetszek, de a végük egyben marad.
Ha megtelt az üveg, szórok bele egész borsot, ráfektetek egy szelet kenyeret, amit tormával X irányban rögzítek.
Ezután kézmeleg vízben feloldok annyi sót, hogy "jó sós" legyen, óvatosan ráöntöm,......ezután kalap rá és mehet a napra.
kb. 1,5-2 napig áll kenyérrel a tetején, akkor azt leszedem, vissza rá a torma-rögzítés, és mehet még egy napig napozni.

Ezután kiszedek belőle mindent, a levét leszűröm. Az üveget kimosom csak hideg vízzel, visszapakolom az ubikat.
A levébe 1 kanál ecetet teszek......ez megállítja az ejedést ésnem puhul el az ubi. ......de az ízén nem érezni az ecetet.
Forrás: kátya
Beküldte:: bau be Friday, August 25. 2006 at 16:12:54
További receptek tőle:  bau
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.047 másodperc