16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
6:05:am kutyus :
Jó reggelt!
6:07:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:06:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt!
5:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:23:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, szép napot kívánok!
6:11:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:pm Bojtárgazdi :
Nahááát! Zotank, üdvözöllek!
6:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:09:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:19:am kutyus :
Jó reggelt!
6:02:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:00:am kutyus :
Jó reggelt!
5:09:am kutyus :
Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete
6:03:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalraKövetkező recept
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Rizottó gazdagon
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Kategória: Főétel
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
4 db nagy filézett csirke felsőcomb, 30-40 dkg. pulyka, v. csirke máj, 1 doboz szeletelt gomba konzerv (bruttó 400 gr), 1 kis doboz (kb. 200 ml) zöldborsó konzerv, 1 nagy csokor petrezselyem, 1,5 dl félédes, v. félszáraz fehér bor, 2 nagyobb cikk fokhagyma, 2 zacskó (25 dkg) előfőzött rizs, kevés zsír, v. olaj.
Fűszerek: 2 levél (vagy csapott mokkáskanál szárított) bazsalikom, fekete bors, kevés curry por (vagy sáfrány).
Rövid leírás
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, laktató, mégis könnyű egytálétel.

Nyáron kovászos uborkával, télen (fokhagymás, nem túl ecetes) uborkasalátával tálalom.
És hogy ne vesszen kárba, a "maradék" fehér bort kínálom mellé.



Megjegyzés: az elkészítési idő mosogatással együtt értendő.
Elkészítés leírása
A májat annyi (forró) zsíradékon, amennyit az ételbe szánunk, a fokhagymával megsütjük. Amikor a lábasba dobjuk, sószóróból enyhén (!!) sózzuk, hogy később a keverésnél ne essen szét (különösen a csirke májat). Ha megsült, kiszedjük, félretesszük.
A zsíradékba beletesszük a 3-4 felé vágott csirkecombokat, fehérre pirítjuk. A gombáról csészébe öntjük a levét, egy harmadnyit a gombával együtt hozzáadunk a csirkéhez. Felöntjük a borral, belevágjuk a petrezselyem felét, a bazsalikomot, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk.
Amíg fő, a rizset az előírás szerint megfőzzük, de nem teljesen puhára (általában max. az újraforrástól számított 6-8 percig).
Ha a csirke már jó, hozzákeverjük a (nem túl apróra) felaprított májat, a rizset, a petrezselyem durvára aprított másik felét, a curry port, a zöldborsót levével együtt és annyi gombalevet, amennyit a rizs még kb. felvesz. Felrottyantjuk és lefedve félrehúzzuk. Kb. 10 perc alatt a rizs felszedi a levet és megpuhul.
Sózni csak készen, ha szükséges.
Tápérték információ
Ezt ne firtassuk.
Forrás: saját kútfő
Beküldte:: sandycat be Thursday, August 24. 2006 at 23:47:33
További receptek tőle:  sandycat
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.039 másodperc