 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Nahááát! Zotank, üdvözöllek! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt kívánok! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek Jó reggelt! Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Jó reggelt! Szép napot mindenkinek. Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Meggymártás-meggy szósz |
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20
Kategória: Mártás
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | Meggymártás
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg meggy (befőtt is lehet)
12 dkg porcukor
1 csipet fahéj
1 szegfűszeg
fél citrom leve
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Meggyszósz
40 dkg meggy,
10 dkg cukor,
6-8 szem szegfűszeg,
egy kis darab fahéj,
1 citrom,
1 dl főzőtejszín,
1 evőkanál liszt,
1 dl vörösbor,
2 dl tejföl.
| Rövid leírás | Előkészítés:
főzés-habarás
| Elkészítés leírása | A fűszerekből kivonatot készítünk, a fahájat, a szegfűszeget citromkarikával, egy kis reszelt citromhéjjal kevés vízben felforraljuk, leszűrjük. A magozott meggyel, cukorral, vörösborral és egy csipetnyi sóval a fűszeres levet forraljuk. A habarást a mártáshoz tejfölből és lisztből készítjük: a tejfölhöz a lisztet finoman adagolva kikeverjük, a főzőlével hígítjuk, majd a meggyhez öntjük kevergetés közben. Újra felforraljuk, ha szükséges, még lehet cukrozni, citromlével savanyítani. Végül keverjük hozzá a tejszínt. Önmagában, pirítós kenyérrel és sajttal is jó, de alapvetően főtt húsokhoz szokás tálalni
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc).
Elkészítés: A lisztet simára keverjük a tejföllel. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük, összeérleljük (kb. 3 perc). Bármilyen húshoz főtt burgonyával ajánljuk. | Forrás: Erika65 | Beküldte:: bau be Thursday, August 24. 2006 at 23:12:28 | További receptek tőle: bau |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |