16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek....Piliké m, ez aztán a méreg!!
8:25:am pili :
Sziasztok! Én nem vicceltem meg senkit, engem viccelt meg a gépem... Bedobta a törülközőt, be se lehet kapcsolni. Még "szerencse", hogy itthonról dolgozunk, és van kölcsön laptopunk.
7:47:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot kivánok mindenkinek Vigyázzatok magatokra
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....megvi cceltek valakit tegnap?
10:01:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, szép áprilist!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt!
6:23:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:42:pm Bojtárgazdi :
Ajjaj... De jó, hogy szóltál! Köszönöm!
6:01:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....remél em,átállítottátok az órákat!
12:33:pm Bojtárgazdi :
Mindenkinek szépséges tavaszt kívánok!
6:35:am pili :
Gyönyörű tavaszi hétvégét, vírusmentes kapirgálást kívánok mindenkinek! Jó reggelt!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:03:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:58:am kutyus :
Jó reggelt!
5:54:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Meggymártás-meggy szósz
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20
Kategória: Mártás
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Meggymártás

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg meggy (befőtt is lehet)
12 dkg porcukor
1 csipet fahéj
1 szegfűszeg
fél citrom leve
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl

Meggyszósz

40 dkg meggy,
10 dkg cukor,
6-8 szem szegfűszeg,
egy kis darab fahéj,
1 citrom,
1 dl főzőtejszín,
1 evőkanál liszt,
1 dl vörösbor,
2 dl tejföl.
Rövid leírás
Előkészítés:
főzés-habarás
Elkészítés leírása
A fűszerekből kivonatot készítünk, a fahájat, a szegfűszeget citromkarikával, egy kis reszelt citromhéjjal kevés vízben felforraljuk, leszűrjük. A magozott meggyel, cukorral, vörösborral és egy csipetnyi sóval a fűszeres levet forraljuk. A habarást a mártáshoz tejfölből és lisztből készítjük: a tejfölhöz a lisztet finoman adagolva kikeverjük, a főzőlével hígítjuk, majd a meggyhez öntjük kevergetés közben. Újra felforraljuk, ha szükséges, még lehet cukrozni, citromlével savanyítani. Végül keverjük hozzá a tejszínt. Önmagában, pirítós kenyérrel és sajttal is jó, de alapvetően főtt húsokhoz szokás tálalni




A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc).
Elkészítés: A lisztet simára keverjük a tejföllel. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük, összeérleljük (kb. 3 perc). Bármilyen húshoz főtt burgonyával ajánljuk.
Forrás: Erika65
Beküldte:: bau be Thursday, August 24. 2006 at 23:12:28
További receptek tőle:  bau
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.045 másodperc