 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép napot kívánok! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Nahááát! Zotank, üdvözöllek! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt kívánok! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek Jó reggelt! Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete Jó reggelt, szép vasárnapot! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Meggymártás-meggy szósz |
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20
Kategória: Mártás
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | Meggymártás
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg meggy (befőtt is lehet)
12 dkg porcukor
1 csipet fahéj
1 szegfűszeg
fél citrom leve
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Meggyszósz
40 dkg meggy,
10 dkg cukor,
6-8 szem szegfűszeg,
egy kis darab fahéj,
1 citrom,
1 dl főzőtejszín,
1 evőkanál liszt,
1 dl vörösbor,
2 dl tejföl.
| Rövid leírás | Előkészítés:
főzés-habarás
| Elkészítés leírása | A fűszerekből kivonatot készítünk, a fahájat, a szegfűszeget citromkarikával, egy kis reszelt citromhéjjal kevés vízben felforraljuk, leszűrjük. A magozott meggyel, cukorral, vörösborral és egy csipetnyi sóval a fűszeres levet forraljuk. A habarást a mártáshoz tejfölből és lisztből készítjük: a tejfölhöz a lisztet finoman adagolva kikeverjük, a főzőlével hígítjuk, majd a meggyhez öntjük kevergetés közben. Újra felforraljuk, ha szükséges, még lehet cukrozni, citromlével savanyítani. Végül keverjük hozzá a tejszínt. Önmagában, pirítós kenyérrel és sajttal is jó, de alapvetően főtt húsokhoz szokás tálalni
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc).
Elkészítés: A lisztet simára keverjük a tejföllel. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük, összeérleljük (kb. 3 perc). Bármilyen húshoz főtt burgonyával ajánljuk. | Forrás: Erika65 | Beküldte:: bau be Thursday, August 24. 2006 at 23:12:28 | További receptek tőle: bau |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |