40 dkg meggy,
20 dkg cukor,
6-8 szem szegfűszeg,
egy kis darab fahéj,
1 citrom,
2 dl főzőtejszín,
4-5 evőkanál liszt,
1 dl vörösbor
Rövid leírás
előkészítés-főzés,ízesítés-hűtés
Elkészítés leírása
Először a fűszereket főzzük meg (ki): a fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. liternyi vízzel felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben gusztustalan csomók fognak úszkálni a levesben. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Ha kell, még lehet cukrozni, kicsi sóval az édes ízt jobban kihozni, esetleg citromlével savanykásabbá tenni. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején
Forrás: erika65
Beküldte:: bau be Thursday, August 24. 2006 at 23:05:37