Hány személyre: 4
Előkészületi idő: félo
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
szárnyas aprólék 1,50 kg
karalábé 0,80 kg
sárgarépa 0,10 kg
petr. gyökér 0,10 kg
étolaj 0,05 l
zöldpaprika 0,05 kg
paradicsom 0,05 kg
petr. zöld 1 cs.
konyhasó 0,02 kg
szerecsendió-virág, gyömbér ízlés szerint
Rövid leírás
Zöldségtisztítás,darabolás,főzés
Elkészítés leírása
A szárnyas aprólékot feldaraboljuk, jól megmossuk és a felmelegített olajon átfuttatjuk, enyhén megsózzuk és ha szükséges, kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Majd zsírjára sütjük és hozzáadjuk a kis kockákra vágott karalábét, sárgarépát és petr. gyökeret. Az olajon átforgatva esetleg még rövid ideig pároljuk, ezután felöntjük hideg vízzel és hozzáadva a fűszereket, a zöldpaprikát és paradicsomot készre főzzük. Szükség esetén sóval utóízesítjük.
Vajas, túrós daragaluska-betéttel tálalhatjuk, de betét nélkül is igen ízletes étel.
A leves tartalmassága érdekében a zöldségek mennyiségét ízlés szerint növelhetjük. Ne felejtsük el tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel meghinteni
Forrás: erika65
Beküldte:: bau be Thursday, August 24. 2006 at 22:03:20