 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép napot kívánok! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Nahááát! Zotank, üdvözöllek! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt kívánok! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek Jó reggelt! Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete Jó reggelt, szép vasárnapot! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Almás cukkini  |
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 20perc
Kategória: Saláta
Nehézségi fok: Könnyű
|  | Hozzávalók | Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
1 alma
1 paradicsom
50 dkg cukkini
1 csomó petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
| Rövid leírás | Almás cukkini
Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
1 alma
1 paradicsom
50 dkg cukkini
1 csomó petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A karikára vágott hagymát egy serpenyőben megfonnyasztjuk 2 evőkanál olívaolajon. Meghámozzuk az almát, a magházat is eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A megmosott paradicsomot ugyancsak kockára vágjuk. Hozzáadjuk őket a már megpuhult hagymához, és kb. 5 percen át együtt pároljuk alacsony hőfokon.
A megtisztított cukkinit hosszában vékony csíkokra, majd a csíkokat kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és a cukkinit közepes hőfokon pároljuk addig, amíg levet nem ereszt. Ezután vegyük nagyobbra a hőfokot, és - időnként megkevergetve, megrázogatva - főzzük el a cukkini levét.
Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk az almát, a paradicsomot és a hagymát, és még 5-6 percig főzzük. A petrezselymet összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel. Hozzákeverjük a cukkinihez, és 4-5 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Ez az étel egy szerény vacsoraként önmagában is megállja a helyét, de köretként is kiváló.
Egészségügyi tanácsok:
Értékes vitaminokat tartalmaz ez az étel, melyre nagy szükség van a fogyókúra során. Rosttartalma segíti az emésztést, a belek tisztulását. A fokhagyma és az olívaolaj jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. A paradicsom az arra érzékenyeknél esetleg puffadást okozhat.
| Elkészítés leírása | Elkészítés:
A karikára vágott hagymát egy serpenyőben megfonnyasztjuk 2 evőkanál olívaolajon. Meghámozzuk az almát, a magházat is eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A megmosott paradicsomot ugyancsak kockára vágjuk. Hozzáadjuk őket a már megpuhult hagymához, és kb. 5 percen át együtt pároljuk alacsony hőfokon.
A megtisztított cukkinit hosszában vékony csíkokra, majd a csíkokat kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és a cukkinit közepes hőfokon pároljuk addig, amíg levet nem ereszt. Ezután vegyük nagyobbra a hőfokot, és - időnként megkevergetve, megrázogatva - főzzük el a cukkini levét.
Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk az almát, a paradicsomot és a hagymát, és még 5-6 percig főzzük. A petrezselymet összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel. Hozzákeverjük a cukkinihez, és 4-5 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Ez az étel egy szerény vacsoraként önmagában is megállja a helyét, de köretként is kiváló.
| Tápérték információ | Tápérték egy adagban: 150 kcal/630kJ energia, 9 g szénhidrát, 3 g fehérje, 12 g növényi zsír, B-vitaminok, C- és E-vitamin.
| Forrás: | Beküldte:: Erika1965 be Friday, July 28. 2006 at 07:31:46 | További receptek tőle: Erika1965 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 5 ( ) Szavazat: 1 |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |