16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
8:25:am pili :
Sziasztok! Én nem vicceltem meg senkit, engem viccelt meg a gépem... Bedobta a törülközőt, be se lehet kapcsolni. Még "szerencse", hogy itthonról dolgozunk, és van kölcsön laptopunk.
7:47:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot kivánok mindenkinek Vigyázzatok magatokra
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....megvi cceltek valakit tegnap?
10:01:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, szép áprilist!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt!
6:23:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:42:pm Bojtárgazdi :
Ajjaj... De jó, hogy szóltál! Köszönöm!
6:01:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....remél em,átállítottátok az órákat!
12:33:pm Bojtárgazdi :
Mindenkinek szépséges tavaszt kívánok!
6:35:am pili :
Gyönyörű tavaszi hétvégét, vírusmentes kapirgálást kívánok mindenkinek! Jó reggelt!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:03:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:58:am kutyus :
Jó reggelt!
5:54:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:38:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Francia hagymaleves, ahogy odahaza készítem…
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók a leírásban
Rövid leírás
-----------------------------------------
Elkészítés leírása


Két-három komolyabb vöröshagymát kockára vágok. A sebek bekötözése után, forró olajon üvegesre párolom a, majd a forró fedőt sziszegve a lábamra ejtve, enyhén aranyszínűre pirítom. Ezután átpasszírozom. Van, aki turmixolja. Egyszerűbb eljárás, ez tény, de azért az nem olyan. A passzírozást legjobb a halászlé passzírozóval végezni, persze szitán, szűrőn is lehet. Magyarországon demokrácia van, ha vannak is másként gondolkodók.
Passzírozás közben szoktam belekeverni egy csipet (fél teáskanál) sót, feleannyi fehérborsot, s hogy könnyebb legyen passzírozni, egy féldeci fehér bort. Könnyűt, szárazat. Olyat, ami főzés közben oly jól tud esni fröccsnek. Passzírozás után, ha ügyesek voltunk, kapunk egy sűrű pürét, meg egy letolást az asszonytól, hogy miért lett hagymás az előszoba is. De hát enélkül nincsen. Ezt –mármint a pürét- sűríteni szoktam egy kis liszttel, majd három-négy deci csontlével felengedem. Itt az idő, hogy eldöntsem, hagymalevest, vagy hagymakrémlevest készítsek-e. Ha hagymakrémlevest készítek, azt még legírozni is kell, azaz két deci tejszínt elkever az ember egy tojássárgájával, jó alaposan, s a levest, állandó keverés közben, óvatosan belecsorgatja. Nem ám fordítva, mert az valami förtelem lesz. Egyet még melegítünk rajta, persze nem forrásig, mert akkor a tojássárgája összeugrik, megkóstoljuk, s ha kell még sózunk rajta egy kicsit. Persze, ha éppen nincs otthon tejszín, jó ám a tejföl is. Csak nem kell elárulni.
Ha hagymalevest készítek, krém nélkül, azt nyugodtan felforralhatom. Tejszín helyett még két deci csontlével. Még egy kis fehérborsot pottyantok bele, legyen egy kicsit csípős. Az íze miatt feketborsot is tehetnék, de a leves fehéres színe miatt szebb, ha fehérborssal készítjük.
Akár hagymaleves, akár hagymakrémleves, mindenképpen finom hozzá a pirított zsemlekocka, de igazán előkelő helyeken tósztot –vékony, pirított kenyérszeletet- kap hozzá az ember, s reszelt sajtot. A levesbe rakott tósztra olvadó reszelt sajt látványnak sem utolsó, s az íze…!
Forrás: Vackor
Beküldte:: Pumukli be Tuesday, October 05. 2004 at 10:30:35
További receptek tőle:  Pumukli
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.063 másodperc