15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben(17)
Csuporkafélék (achimenes,kohleria,streptocarpus,stb) (10)
Konyhakerti növények (14)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)
Kertünk meglepetései (2)
Golgoták (17)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Amarilisz /Hippeastrum/22
Kertes sorozatok a nagyvilágból
Hibiszkuszok (32)
Segítség csak kertészeti témákban(17)

- Tábortűz témák:
IDŐJÁRÁS (61)
GAZLAP szakácskönyv (71)
Találd ki (28)
ITT_HON is_SZÉP! (2)
Vicces történetek,...képek(16)
A Tudat keresése (2)
Kávéház (40)
Milyen öröm ért ma? (37)
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)
Jópofa, "beszélő" elírásaink (6)
Nagyik és ŐK..........(3)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
4:44:am kutyus :
Jó reggelt
1:42:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:23:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:33:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
2:01:pm Emmylie :
Nem is kéne strandra mennem van medencénk Csak éppen a lábom miatt pár hétig plasztik zsákkal a lábamon tussoltam Strand és medence sajnos NO GO
10:41:am aszokfa :
Ma hiper szuper UV B sugárzás van odakinn... Jobb lenne árnyékban vagy idebenn!
10:34:am bau :
Mi van? Mindenki strandra ment?
5:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:39:am kutyus :
Jó reggelt......dögletes idő lesz megint
5:04:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:44:pm Bojtárgazdi :
Későn ébredtem, hajnalig a szúnyogok alig hagytak aludni. Mindenkinek szép napot kívánok!
5:09:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:21:am Bojtárgazdi :
Szép napot! Én is későn ébredtem, és így is telefonhívásra.
6:28:am kutyus :
Jó reggelt!Tovább aludtam a szokásosnál
11:27:am Bojtárgazdi :
Szép napot! nekem munka futott be, manapság már ez a divat.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Ghí (tisztított vaj)
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: sok
Kategória: Vega
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
vaj
Rövid leírás
Nem semmi megcsinálni,de már az illata is csodás, nem utolsó sorban az ételek íze tőle.
Elkészítés leírása
A vajat tegyük egy akkora edénybe, amit a 3/4 részéig megtölt.Közepes lángon olvasszuk fel, melegítsük forrásig, majd vegyük a lángot takarékra.Ha bugyborékol, vegyük a lángot még kisebbre, vagy tegyünk a lábas alá több hőelosztót.Ilyen módon tehát nagyon kicsi tűzön kell tartani órákig.Nehogy megégjen a vaj!A keletkező habot időről- időre szedjük le és tegyük félre mert a halavához jó vaj helyett!Egy kis idő múlva a ghí átlátszó aranyszínűvé válik és kristályos anyagok jelennek meg a tetején.Ha már nem keletkezik több hab akkor egy finom anyagon át leszűrjük.A lábas alján maradó üledék nem keveredjen fel!Ezt az üledéket már nem lehet felhasználni.A ghí nem romlékony szobahőmérsékleten is évekig eltartható!!A ghí megdermedve sárga vagy sárgásfehér.Sütéshez, főzéshez egyaránt használható.
Forrás: Egyedi Péter:A vegetáriánus főzés örömei
Beküldte:: Annaka be Friday, June 02. 2006 at 23:23:45
További receptek tőle:  Annaka
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.047 másodperc