Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 30 perc
Elkészítési idő: 1 óra
Kategória: Disznó
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
4 szelet sertéscomb
20 dkg füstölt, húsos szalonna
20 dkg zöldbab (konzerv is kiváló)
20 dkg gomba (konzerv is kiváló)
1 db tojás, liszt a galuskához
1 pohár (2dl) tejföl
só, bors
Rövid leírás
Remélem másnak is ízlik, mint nekem. :-)
Elkészítés leírása
A szalonnát apróra vágva együk a serpenyőbe, olvasszuk ki a zsírt. Mielőtt teljesen kiszáradna szedjük ki. A zsírban a kikloffolt, szárazra törölt hús szeletekmingkét oldalát hirtelen süssük meg. Nem kell teljesen készre sütni, mivel a most hozzáadott zöldbab és gomba leve segíti a hús teljes megpuhulását. Ha már puha süssük tovább fedő nélkül, zsírjára. Tegyük vissza sültszalonnát is serpenyőbe. óvatosan sózzuk, vegyük figyelembe a szalonna, és a gomba ízesítését is! Hintsünk rá borsot is ízlés szerint. Ha már a hús teljesen megsült, összeértek az ízek, öntsük rá a tejfölt, forraljuk fel, majd az időközben elkészített galuskával, forrón tálaljuk. Evés előtt okvetlen igyunk egy konyakot, erre a finom kajára pedig egy jó pohár bort!
Tápérték információ
..... Hát az biztos, hogy nem fogyókúrás ... :-)
Forrás:
Beküldte:: Anonymous be Tuesday, January 03. 2006 at 20:58:23