|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Olasz tészta |
Hány személyre: 6 fő
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Főétel
Nehézségi fok: Nehéz
| | Hozzávalók | rugalmas hosszúmetélt, hagyma, zeller, zsír, piros paprika, paradicsomlé, párizsi, sajt | Rövid leírás | mindent összevágsz, megfőzöl, és eheted is! | Elkészítés leírása | Aki még emlékszik ősei módszerére...és meg is tudja csinálni, az gyúrjon 2 levél rugalmas tésztát, vágja kb. mutató-ujj-széles csíkokra, és kb 10-15 cm hosszúra. Abroszon szikkassza meg kicsit, majd főzze ki sós vízben, hidegvizes öblítés után tegye a közben elkészített mártásba.
Aki már emlékezet-kiesésben szenved, vagy nem képes rá(mint én!), az vegyen fél kg bcsabai fodros metéltet, és a kifőzés utáni eljárás már azonos.
A szaft:
2 db jó nagy fej hagymát nagyon apróra vágva meg kell dinsztelni bő zsírban, hozzátenni a nagylukú reszelőn lereszelt egy férfiökölnyi (persze nem péklapát kezű!) zellert, ezt is diinsztelni, kicsit sózva. Szórni piros paprikával és víz helyett kellemesen sűrű, 7 dl papradicsom ivólével felöntögetni. Eredetileg házi lét használtam, ami nem nagyon tartalmazott már kiülepedő vizet.
Amikor puha minden, bele kell vágni 0,5 kg párizsit, kicsi hasábokra metélve, átforgatni benne.
Ezután jöhet a kifőtt, lecsurgatott tészta bele, átrotyogtatás, és asztalra adás!
Rengeteg fínom reszelt sajtot mellé adni, hogy ki-ki maga búbozza meg a tésztáját.
Jó étvágyat hozzá! | Forrás: nagyanyám | Beküldte:: Kátya be Monday, November 07. 2005 at 18:31:48 | További receptek tőle: Kátya |
|
|