13 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: janos001
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Paprikák, chilik (5)
Virágaink,növényeink teleltetése (3)
Konyhakerti növények (14)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Páfrányok (3)
Fenyők,tuják, örökzöldek (2)
Vendégeink a kertben (16)

- Tábortűz témák:
Gazlap szakácskönyv(64)
IDŐJÁRÁS (55)
Találd ki.....(26)
Milyen öröm ért ma?? (36)
Viccek...vicces történeket,képek(14)
Kávéház (39)
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)
Szép az, ami érdek nélkül tetszik.
Wanted!!! Őt keresem!!! (7)
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
A Tudat keresése
Kreatív ötletek....barkácsolás (10)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
9:17:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot.
6:13:am kutyus :
Jó reggelt.....úgy látszik véletlen bent maradtam............
1:53:pm Emmylie :
Szép délutánt.
6:28:am kutyus :
Szép, jó reggelt ebben a kellemes MI-nyarunkban
9:56:am erdőmenti :
Szép napot Gazocskák!
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:44:am kutyus :
Jó reggelt, indul az új hét
5:57:am kutyus :
Szép jó reggelt minden Gazosnak, kellemes vasárnapot
3:43:pm Bojtárgazdi :
A receptek közé beslisszolt pár Buy online oldal. Egy moderátor ki tudná gyomlálni?
1:33:pm Emmylie :
Szép délutánt.
12:28:pm Bojtárgazdi :
Szép napot kívánok!
9:07:am arozsa :
Szép jó reggelt! Senki nem ébred..?
6:09:am kutyus :
Jó reggelt
6:16:am kutyus :
Jó reggelt!
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(78)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
egész fej fokhagyma savanyításSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Feketeszedres piskótarolád
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 2 óra
Elkészítési idő:
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
5 db tojás;
6 evőkanál kristálycukor;
1 db citrom;
1 db narancs;
6 evőkanál liszt;
3 púpozott evőkanál kakaópor;
1 evőkanál olaj;
1 csomag hidegen kikeverhető pudingpor;
2 dl tej;
méz;
6 dl tejszín;
30 dkg szeder;
1 db vaníliarúd;

2 evőkanál zselatin

Rövid leírás
Piskóta + krém készités.
Elkészítés leírása
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál kristálycukorral kikeverjük, citrom- és narancshéjat reszelünk bele, majd a fehérjéből vert kemény habhoz adjuk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót is. 1 evőkanál olajjal, és ugyanennyi vízzel lazítjuk a masszát.
Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük vízzel és olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben 170°C fokon 15 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a szederkrémet. A pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, ízlés szerint mézzel édesítjük. 3 dl tejszínnel dúsítjuk a krémet, és hozzákeverjük a szedret.
A mártáshoz 3 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és pár csepp mézet, valamint néhány levél citromfüvet aprítunk bele. A zselatint vízzel kikeverjük, a forrásban levő mártáshoz öntjük, és újraforraljuk.
Az elkészült piskótatésztát még melegen konyharuhába tekerjük, majd ha kihűlt, beletöltjük a szederkrémet. Hűtőben egy órán keresztül dermesztjük.
Forrás:
Beküldte:: dumalady be Tuesday, September 06. 2005 at 11:11:25
További receptek tőle:  dumalady
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő
Facebook oldal


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.045 másodperc