15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben(17)
Bonsai-bonszáj (2)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Leanderek(18)
Én így tartom (gyakorlati tanácsok növények tartásáról)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Orchideák otthonunkban (111)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Segítség csak kertészeti témákban(17)

- Tábortűz témák:
Találd ki (29)
Vicces történetek,...képek(17)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)
ITT_HON is_SZÉP! (2)
IDŐJÁRÁS (62)
GAZLAP szakácskönyv (72)
Valaki segítsen (22)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Milyen öröm ért ma? (37)
A Tudat keresése (3)
A Természet csodái zenei aláfestéssel.

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:56:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:07:am kutyus :
Jó reggelt!
3:02:pm Bojtárgazdi :
Mindenkinek szép hetet kívánok!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:48:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!.....remél em, ma nem lesu olyan pocsék, nyálkás az idő
5:53:pm Bojtárgazdi :
Én meg mosok és mosok...
6:04:am kutyus :
Kocsonyát főztem, kenyeret sütöttem......ezért aztán nem értem rá itt GAZolni
6:03:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
7:44:pm bau :
Hol vagytok? Mindenkit elvitt a KRAMPUSZ?
5:30:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:09:am bau :
Köszönjük!
7:56:am sede :
Sziasztok, cseréltem.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Kínai édes-savanyú hús
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 40 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Kategória: Főétel, Szárnyas, Zöldség
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Bár milyen sovány hús,színes kaliforniai paprikák,gyömbér,fokhagyma,újhagyma,oliva olaj,2 kanál méz,2 kanál ecet,3-4 kanál szójaszósz.ananász szeletek,vagy kocka
ketchup,1kanál kukoricakeményítő tojásfehérje.
Lehetőleg egy Wok serpenyő,de jó a magasfalú forró tüzet elviselő edény is.
Köretnek párolt rizs
Rövid leírás
Gyorsan elkészül,csak az előkészítés tart kicsit tovább.
Mindent tegyünk a kezünk ügyébe amire szükség lesz,mert a főzés pár pillanatig tart.
Egészséges,mert sok zöldség van benne,és finom.
A zöldségeknek kicsit roppanósaknak kell maradniuk.
A rizs főzésével kezdjük,hogy elkészüljön mire a husi is kész.
Elkészítés leírása
A húst apró csikokra vágjuk,gyengén felvert tojásfehérjébe szójaszót keverünk,és a húst ebben pácoljuk rövid ideig.
A zöldségeket felszeleteljük.A kukorica keményítőt kis tálkában vízzel feloldjuk.
A Wokot feltesszük melegedni,ha már füstöl,beletesszük a 2 kanálnyi olajat és körbeforgatjuk az edényben.
Leszűrjük a pácolt húst,és egy mozdulattal beletesszük a forró olajba.Gyors kevergetés mellett fehérre sütjük,kiszedjük,sózzuk,borsozzuk.
A vissza maradt pici olajon(1 kanálnyi!!)átpirítjuk a fokhagymát,a gyömbért.az újhagymát,a paprikát.Közben nagyon gyorsan kevergetjük,és a tűz továbbra is a leg magasabb legyen!
Gyorsan rálöttyintjük az ecetet,hogy ne puhuljon tovább,Hozzáadjuk az 1-2 kanálnyi szójaszószt,a mézet,a ketchupot,és folyton keverjük.Beledobjuk a félretett husit,és pici!vízzel ,vagy húslevessel felöntjük,néhány percig főzzük,majd a tálkában a keményítőt átkeverve az egészre öntjük.Ez besűríti és már kész is.
Az egész főzés nem tarthat 10 percnél tovább.
A végén az ananász darabkával csak összemelegítjük.
Párolt rizs tetejére tálaljuk
Forrás: újság
Beküldte:: bau be Saturday, June 04. 2005 at 18:33:30
További receptek tőle:  bau
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.039 másodperc