15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Segítség csak kertészeti témákban(17)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Vendégeink a kertben(17)
Daturák, trombita virágok (2)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Kékpillangó /clerodendron/...és egyéb Végzet-ek(5)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Gyümölcsök (5)

- Tábortűz témák:
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Írj bármilyen témáról (15)
A Tudat keresése (3)
Találd ki (29)
Milyen öröm ért ma? (37)
Vicces történetek,...képek(17)
GAZLAP szakácskönyv (72)
IDŐJÁRÁS (62)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
Szomorú vagyok (10)
Versek, költemények (4)
ŐSZ....2015....2016.....2017.....2018.....2019.

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:16:am kutyus :
Jó reggelt!
4:54:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:17:am kutyus :
Jó reggelt
5:40:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:15:am Etimami :
Jó reggelt. Szép vasárnapot.
5:25:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét....jó kertezést
5:23:am Etimami :
Jó reggelt. Kellemes hétvégét.
4:49:am kutyus :
Jó reggelt
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
4:58:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot! Használjátok kis a "nyarunkat" !
5:13:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:50:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:38:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Aranygaluska vaníliasodóval
Hány személyre: 4-6 fő
Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: 90...120 perc
Kategória: Kelttészta
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 dl tej,
20 dkg vaj,
3 tojás

Hintéséhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
8 dkg vaj

Vanília sodóhoz:
½ liter tejre számítunk 2 tojás sárgáját,
5 dkg cukrot,
1 kávéskanál lisztet,
1 csomag vaníliás cukrot vagy 1/4 rúd vaníliát
1 dkg vajat
Rövid leírás
Kelttészta darált dióval.
Közkedvelt és nem nagyon van olyan ember aki még nem hallott róla vagy nem kóstolta.
Elkészítés leírása
Aranygaluska:

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral megkelesztjük. A három tojás sárgáját a 10 dkg vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű lisztet, egy csipetnyi sót, és annyi langyos tejjel engedjük fel, hogy könnyedén fel tudjuk verni. Ha tészta hólyagos és a kanáltól elválik, fél óráig meleg helyen lefedve pihentetjük. Vajba mártott kanállal szaggatjuk, majd cukros darált dióba történő megforgatás után sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Rétegenként leöntjük olvasztott vajjal és meghintjük cukros darált dióval. Két réteg után előmelegített sütőben kb. közepes fokozaton készre sütjük.


Vaníliasodó:

A tojássárgákat 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk és forrón a tojássárgákhoz öntjük. Tűzre tesszük és folytonosan keverve addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad mert a tojássárgája összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja. Ha tűzről levettük, beletesszük a vajat és ezzel fényesre keverjük, majd a kevés cukorral felvert tojások habjához adagoljuk és jól elkeverjük. Hidegen vagy melegen tálaljuk, tetszés szerint. Ha hűlés közben nagyon besűrűsödik, tejszínnel vagy tejjel hígítjuk.
Tápérték információ
Jól hasznosul a szervezetben, az energiatartalma pedig egy csepp kertészkedéssel ledolgozható! :-)
Forrás: Horváth Ilona szakácskönyv
Beküldte:: Tomcat be Sunday, March 27. 2005 at 13:21:53
További receptek tőle:  Tomcat
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.046 másodperc