1 kg.liszt, 5 dkg.élesztő,1 dl.olaj,2 ek cukor,1 ek.só,kb,7,5 dl.tej,
Krémhez: 10 dkg.vaj,6-7 gerezd fokhagyma,1 kk.só
Kenéshez 1 tojás
Rövid leírás
Én kb.20 dkg.vajat használok,mert vékonyra nyújtom. A sóból púpos ek.-al
teszek és a fokhagyma mennyisége is dupla nálam.
A krémet vékonyan kenem -mindenhova- mert ha vastagabb, kifolyik.
Elkészítés leírása
Élesztőt egy csipet cukorral,kis langyos tejjel keleszteni,majd bedagasztani a hozzávalókat a tej fokozatos hozzáadásával. /liszt függő/Kb.1 órát keleszteni.
Ezalatt kikeverni a vajat a sóval és a fokhagymával.
Ha a tészta megkelt,kinyújtani,a vajas krémet rákenni és feltekerni mint a bejglit.
Ezután a "rudat" újjnyi vastagra szeletelni,/mint a kakaós tekercs/ sütőpapírral bélelt tepsire helyezni.Felvert tojással megkenni, 15-20 percet kelni hagyni, majd előmelegített sütőben kb.170 fokon megsütni.
Forrás:
Beküldte:: szécsike be Monday, March 06. 2017 at 21:42:53