 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó napot és szép délutánt Kutyus! Jó reggelt mindenkinek! Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem  Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!  Jó reggelt mindenkinek! Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba  Jó reggelt nektek is Jau regölt kevanok! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt mindenkinek!....indul nak a munkás napok! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
ASZALT PARADICSOM  |
Hány személyre:
Előkészületi idő: 20 prsc
Elkészítési idő: 10 óra szárítás
Kategória: Zöldség
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | 5 kg paradicsom, só | Rövid leírás | Aszalt paradicsom
Hozzávalók 10 dl-hez:
5 kg paradicsom
só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, szárítás: 10 óra
| Elkészítés leírása |
Aszaláshoz lehetőleg érett, húsos paradicsomokat válassz. Ügyelj arra, hogy ne legyen repedt, túlérett. Mosd meg alaposan, és csepegtesd le. A koktélparadicsomokat és a kisebbeket vágd félbe. A tojás alakúakat negyedeld, a nagyobbakat karikázd fel. Ha egy teáskanállal kiszeded a magját és a levét, hamarabb szárad. Kicsit sózd is meg a paradicsomokat.
Ha napokig tartó hőséget fogsz ki, érdemes a szabadban szárítani. Tedd tálcára, fedd le a tetejét gézlappal, és rakd nagyon napos helyre. Mindig légy résen! Ha elkezd esni az eső, vagy túl párás a levegő, feltétlenül vidd be a lakásba. Jobb, ha éjszakára sem hagyod a szabadban. Aszald legalább három-négy napig.
Ha szeretnéd felgyorsítani a szárítást, rendezd a paradicsomdarabokat egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsire, és 90 fokos sütőben szárítsd kilenc-tíz órán át. A legjobb, ha közben a sütőajtót kicsit megnyitod. A rés három-öt centinél ne legyen nagyobb. Ne lepődj meg, mert a paradicsom mérete a hő hatására sokat csökken, és egész kicsire zsugorodik. Akkor jó, ha a színe sötétebb lesz, és kissé összeráncosodik, de még nem zörgős. Hűtsd ki, majd tedd légmentesen záródó zacskókba vagy kis üvegekbe. | Forrás: Femina | Beküldte:: kutyus be Wednesday, July 20. 2016 at 17:59:07 | További receptek tőle: kutyus |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 4 ( ) Szavazat: 1 |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |