 |
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
ASZALT PARADICSOM  |
Hány személyre:
Előkészületi idő: 20 prsc
Elkészítési idő: 10 óra szárítás
Kategória: Zöldség
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | 5 kg paradicsom, só | Rövid leírás | Aszalt paradicsom
Hozzávalók 10 dl-hez:
5 kg paradicsom
só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, szárítás: 10 óra
| Elkészítés leírása |
Aszaláshoz lehetőleg érett, húsos paradicsomokat válassz. Ügyelj arra, hogy ne legyen repedt, túlérett. Mosd meg alaposan, és csepegtesd le. A koktélparadicsomokat és a kisebbeket vágd félbe. A tojás alakúakat negyedeld, a nagyobbakat karikázd fel. Ha egy teáskanállal kiszeded a magját és a levét, hamarabb szárad. Kicsit sózd is meg a paradicsomokat.
Ha napokig tartó hőséget fogsz ki, érdemes a szabadban szárítani. Tedd tálcára, fedd le a tetejét gézlappal, és rakd nagyon napos helyre. Mindig légy résen! Ha elkezd esni az eső, vagy túl párás a levegő, feltétlenül vidd be a lakásba. Jobb, ha éjszakára sem hagyod a szabadban. Aszald legalább három-négy napig.
Ha szeretnéd felgyorsítani a szárítást, rendezd a paradicsomdarabokat egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsire, és 90 fokos sütőben szárítsd kilenc-tíz órán át. A legjobb, ha közben a sütőajtót kicsit megnyitod. A rés három-öt centinél ne legyen nagyobb. Ne lepődj meg, mert a paradicsom mérete a hő hatására sokat csökken, és egész kicsire zsugorodik. Akkor jó, ha a színe sötétebb lesz, és kissé összeráncosodik, de még nem zörgős. Hűtsd ki, majd tedd légmentesen záródó zacskókba vagy kis üvegekbe. | Forrás: Femina | Beküldte:: kutyus be Wednesday, July 20. 2016 at 17:59:07 | További receptek tőle: kutyus |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 4 ( ) Szavazat: 1 |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |