250 gr liszt, 2 csomag pudingpor(vanilia), 2 csomag vanilia cukor,150 gr cukor, 5 csepp vanilia aroma,175 gr puha vaj, 1 tojás, 1 késhegynyi sütöpor,1 csipet só 2 evökanál tej, 150 gr fehér csokoládé
Rövid leírás
Fehér csokoládéval készülö keksz receptje.
Elkészítés leírása
Egy tálban elkeverjük a lisztet a pudingport a sütöport.A csokoládét kissebb darabokra vágjuk (én le reszelném nagy lyuku reszelön)
A nagyon puha vajat a vanilia cukorral a cukorral a sóval a vanilia aromával legalább 2 percig fel verjük hogy egy világos krémet kapjunk.
Most a tojást és a tejet hozzá adjuk és tovább verjük
Utoljára hozzá adjuk a lisztes keveréket és amennyire lehet fel verjük de inkább kézzel össze gyurjuk. A tészta kicsit ragados kell hogy legyen de ha nagyon folyékony akkor kevés lisztet adunk hozzá. Az igy kapott tésztát le takarjuk és legalább 30 percig hüvös helyen pihentetjük.
Amint a pihenö idö letelt a tésztánkat sütöpapirral bélelt tepsibe tesszük.Legjobb ha kis golyokat formázunk amiket kissé lenyomunk.Mivel a kekszek kissé el terülnek legalább 4-5 cm távolságot tartsunk.
A tepsit a sütöbe tesszük és 180 fokon kb 10 percig sütjük.(Persze sütötöl is függ)
A sütés után a kekszek még elég puhák de nem kell félni még meg fog keményedni.
Ebböl az adagbol kb 36 keksz lesz de a golyok nagyságátol is függ.
Ha röviddel a sütés után kekszes dobozba tesszük soká el tarthato.
Forrás: chefkoch.de
Beküldte:: Emmylie be Monday, August 24. 2015 at 16:59:52