 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt! Jó napot és szép délutánt Kutyus! Jó reggelt mindenkinek! Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem  Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!  Jó reggelt mindenkinek! Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba  Jó reggelt nektek is Jau regölt kevanok! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Paleo méteres (egy kis kompromisszummal)  |
Hány személyre: 4
Előkészületi idő: 20
Elkészítési idő: 1 óra
Kategória: Paleo
Nehézségi fok: Közepes
|  | Hozzávalók |
Krém:
fél csomag csokipuding
1, 5 dl mandulatej
125 gr ghee
50 gr nyírfacukor,
Tészta:
100 g bolti kókuszliszt,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
8 nagy tojás,
120 ml szőlőmagolaj,
180 g nyírfacukor
1 teáskanál vanília kivonat,
2 evőkanál kakaópor
Máz
10 dkg étcsoki
2 kk kókuszolaj | Rövid leírás | Az eredeti méteres paleosított változata.
Egy jó tanács: szilikonos formában érdemes sütni, mert a fémből nehezen jön ki a tészta | Elkészítés leírása | Először a pudingot készítem el. A mandulatejet csomómentesen elkeverem a pudingporral, majd felfőzöm. Ez után hűtöm, hűlés közben többször megkeverem, hogy ne legyen bőrös.
A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütöm, majd a porrá őrölt nyírfacukrot is beleöntöm, és fehéredésig keverem.
Majd folytonos keverés közben hozzáöntöm az olajat, beleteszem a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát.
A legvégém öntöm bele a kókuszlisztet.
Felezem a tésztát, az egyik fél adagba belekeverem a kakaóport.
Az őzgerincformát (ha fém ki kell kenni, majd rizsliszttel beszórni) középen elválasztjuk, majd beletöltjük a tésztát.
Míg a tészta sül a gheet nyírfacukorral alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt összekeverjük a két krémet.
Ha a tészta kihűlt, egy jó éles késsel egyforma vastagságú szeleteket vágunk belőle. (Melegen morzsálódik)
Váltogatva összeragasztjuk a sárga és a barna szeleteket a krémmel.
Ha elkészültünk, akkor vízfürdőn felmelegítjük az étcsokit. Hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk a süteményt.
Egy hűtőben eltöltött éjszaka után szépen szeletelhető. Ferdén vágjuk a szeleteket, így kapunk csíkos süteményt.
Hőfok 175 C, sütési idő 45 perc | Forrás: | Beküldte:: kismonika be Wednesday, October 10. 2012 at 16:05:43 | További receptek tőle: kismonika |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 5 ( ) Szavazat: 2 |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |