15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben(17)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Orchideák otthonunkban (111)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Aktuális tennivalók a kertben (3)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)
Leanderek(18)
Citrusokról mindent (9)
Minden, amit a gyógynövényekről tudni érdemes - 2.
Mézelő kert, avagy hasznos virágokkal a méhekért
Szobanövények (22)

- Tábortűz témák:
Találd ki (28)
Vicces történetek,...képek(16)
Slideshow & Videó
Gazlap SZAKÁCSKÖNYV (70)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)
IDŐJÁRÁS (60)
A Tudat keresése (2)
Versek, költemények (4)
TAVASZ - 2014.....2015....2016....2017.....2018....2019.
Írj bármilyen témáról (15)
Milyen öröm ért ma? (37)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:19:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:03:am kutyus :
Jó reggelt!
5:40:am kutyus :
Jó reggelt........indul a hét!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
12:54:am Emmylie :
Jo éjszakát
7:40:am aszokfa :
Jó reggelt!
5:18:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
12:47:pm bau :
Melegszik? Na jah... 4 fokról 6 fokra
6:01:am kutyus :
Jó reggelt! Ismét melegszik az idő
7:03:am Emmylie :
Itt csak a villamost lehet hallani.Visszautam van ma. Szep napot mindenkinek.
5:37:am kutyus :
Jó reggelt!Mifelénk is ordítoznak......
4:57:am Vackor :
Jóreggelt! De szép idő van! És hogy ordítoznak a madarak! Ma nagyon szép napunk lesz!
5:52:am aszokfa :
Hideg van! Öltözz melegen! Jó reggelt!
5:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:55:am kutyus :
Jó reggelt minden kedves GAZnak!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(78)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Almás habos ráreszelt tésztával
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt, 25dkg (egy egész) sütővaj, 15 dkg porcukor, 5 tojás, 1csomag (kb. 12g) sütőpor, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag ( kb. 20g) fahéjas cukor, ½ citrom
Rövid leírás
Amilyen egyszerű az elkészítése, annyira ízletes ez a "vasárnapi"
sütemény helyét is teljes biztonsággal megálló házi készítésű
édesség.
Elkészítés leírása
1* Vajazza (ugyanazzal a vajjal amit később a tésztához ad. Az a
kevés "veszteség" nem számít.) és lisztezze ki a tepsit! Az öt
tojást egyenként felütve válassza el a fehérjét a sárgájától.

Mérje ki a réteslisztet, tegye egy tálba, szórja hozzá a sütőport
és keverje el a liszttel. Most tegye hozzá a szobahőmérsékletű
sütővajat, a tojások sárgáját, keverje el az alapanyagokat majd
gyúrja össze a tésztát. A készre gyúrt tésztából vegye el kb. az
1/3 - át és tegye a hűtőszekrénybe.
2* A 15 dkg porcukrot szórja a tojásfehérjékhez és egy
konyhai robotgép segítségével keverje mindaddig míg a
porcukor elolvad és a hab simává, selymessé, fényessé nem
válik. További felhasználásig tegye hideg helyre.
3* Melegítse elő a sütőt alsó/felső sütési üzemmódban 175ºC
fokra! A kétharmad rész tésztát nyomkodja bele a tepsi aljába
úgy, hogy megközelítőleg mindenhol egyforma vastag legyen
4* Az almás tölteléknek csak most álljon neki amikor a tészta
már a tepsiben van. Alaposan mossa meg az almákat, hámozza
meg és egy reszelő durvább részével reszelje le. Hogy az almák
barnulását lassítsa, megöntözheti egy fél citrom levével. Az
almareszelékhez szórja hozzá a fahéjas cukrot és jól keverje
össze.
5* A fahéjas almatöltelékkel borítsa be a tészta felszínét, majd
a porcukros habot simítsa az almatöltelék tetejére.
6* Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével,
egyenletesen elosztva reszelje rá az eligazított hab tetejére.
Előmelegített sütőben, alsó/felső üzemmódban 175ºC fokon 35
- 40 perc alatt süsse készre.

Forrás: internet
Beküldte:: Emmylie be Tuesday, November 22. 2011 at 15:45:45
További receptek tőle:  Emmylie
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.040 másodperc