17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
6:49:am Emmylie :
Szép napot mindenkinek
6:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:30:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:49:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:37:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:22:am kutyus :
Jó reggelt!
5:17:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:31:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:33:am kutyus :
Jó reggelt!Ismét elindul egy hét..........
6:54:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:29:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
hNqxKqzaEVIsmeretlen Kért A recept beküldése
WZmVXEgksaIBAbNDIsmeretlen Kért A recept beküldése
vvCQuKGFYyfzAGIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
HZldVjllxntIsmeretlen Kért A recept beküldése
jFssSUipAobIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Zserbó szelet
Hány személyre: 4-6
Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
25 dkg. liszt, 15 dkg. porcukor,
10 dkg. zsír vagy 15 dkg. vaj (margarin),
1 dkg. élesztő, késhegynyi szódabikarbóna,
1 tojássárgája, merőkanálnyi tej, baracklekvár,
15 dkg. darált dió (mogyoró)

Csokoládémáz: 2 szelet csokoládéhoz 5 dkg. kockacukrot és 2 evőkanál vizet adva, lassú tűzön addig keverjük amíg a csokoládé elolvad
Rövid leírás
A zserbó nagyon finom, sokáig eltartható sütemény. A csokoládémáz elkészítésére és a bevonásra kell különösen ügyelni.Barcklekvár helyett mást ízt is hesználhatunk, de ezzel a legfinomabb!
Elkészítés leírása
A 25 dkg. lisztet 5 dkg. cukorral összekeverve, a 15 dkg. vajjal vagy a 10 dkg. zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a fél merőkanálnyi tejben feloldott élesztőt a tojássárgáját és a szódabikarbónát. Annyi tejjel dolgozzuk ki, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Egy réteg tésztát oldalatlan sütőlemezre tesszük, megkenjük a gyümölcsízzel, majd a dió vagy mogyoró és a 10 dkg. porcukor felével meghintjük. A második tésztalapot ráborítva ezt is meglekvározzuk, meghintjük a maradék dió keverékkel. és leborítjuk a harmadik lappal. Az így elkészített tésztát 60 percig kelni hagyjuk és lassú tűznél (4-es fokozat) sütjük meg. A megsült tésztát a sütőlemezről deszkára csúsztatjuk és kihülve csokoládéval vonjuk be.
Csokoládémáz: 2 szelet csokoládéhoz 5 dkg. kockacukrot és 2 evőkanál vizet adva, lassú tűzön addig keverjük amíg a csokoládé elolvad. Ekkor a tűzről levéve, folytonos keveréssel addig hűtjük, míg megpróbálva a tésztáról nem nagyon csurog le. Ekkor a kihült tésztára öntve, gyorsan egyenletesre kenjük és száradni hagyjuk.
Forrás: 50 komplett ebéd
Beküldte:: francesco be Sunday, March 20. 2005 at 16:07:11
További receptek tőle:  francesco
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.038 másodperc