14 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
12:31:pm Emmylie :
Szép délutánt.
11:14:am Bojtárgazdi :
Szép napot, Gazország!
4:56:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
3:13:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:16:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:52:am kutyus :
Jó reggelt! jön a TÉL?
2:45:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:11:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot! Kicsit tovább aludtam
5:20:am Emmylie :
Jo reggelt szép vasárnapot.
1:36:pm Emmylie :
Szép délutánt.
6:05:am kutyus :
Jó reggelt! Ismét itt egy hétbége......rohan az idő
5:12:am kutyus :
Jó reggelt
12:45:pm Emmylie :
Szép délutánt
5:46:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(78)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Becsinált leves (Gazosok variációi egy témára - 9.)
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hús, zöldség, ez-az. Mindenki másképp csinálja.
Rövid leírás
Régebben népszerű, mostanában újra felfedezésre váró, de ígéretesen sokféleképpen készülő leves.
Elkészítés leírása
Bojtárgazdi - Becsinált levest szoktatok főzni?
Én nagyon régen, még Nagymamáét ettem, de finom volt, szerettem azt a nem szokványos ízét.

Marika54 - Én már próbálkoztam vele, de soha nem volt olyan finom, mint az anyukámé. Szerintem azt az igazi izt csak az anyukák és nagymamák tudták odavarázsolni a tányérunkba.Talán van, aki nem is ismeri ezt az ételt.

Bojtárgazdi - Marika, egy Nagymaminak muszáj megpróbálnia!!!

Talán az lehet a "trükkje", hogy régebben még lehetett kapni fiatal csirkét, azaz csibét a piacon. De Nagymama csinálta fiatal galambból is, ha hozzájutott.
Mert amúgy nagyon egyszerű leves, megtaláltam a receptet abban a könyvben, amiben már sok "Nagymama-ételt" is megleltem.
Ugye tésztaféle nem volt benne? Vagy igen?

Cerrito - Becsináltat anyukám mindig citrommal bolondította meg, és valóban csak keresem az ízeket, olyan soha nem lesz.

Etimami - Bojtika, tészta nem kell a becsinált levesbe.
Én így készítem:
Zsíradékon megpárolom a kockára vágott zöldségeket, (sárga és fehér répa) ráteszem a husit, avval is párolom egy pár percig, zöldségzöldet darabolok rá és felöntöm vízzel. Só, bors, babérlevél és burgonya, kockára vágva. Ha megfőtt, felszeletelt főtt tojást és tejfölt teszek bele.

Kicsinyest - Erre felénk elképzelhetetlen a becsinált leves daragaluska nélkül, épp úgy dukál bele,mint a bablevesbe a csiperett (vagy csipetke, ki hogy ismeri).

Timi76 - Kicsinyest, nálunk is az a nyerő, mindig az van benne. Én a vöröshagymát megfonnyasztom, jöhet a husi amíg kifehéredik, egy kicsi pirospaprika a színe miatt, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, paprika, paradicsom, zöldség zöldje, pici őrölt feketebors és készre főzöm. Ha kész, daragaluskát szaggatok bele. Kétfelé szoktam venni, mert az egyik felünk tejfölösen szereti, a másik meg simán. Azért egy leveskockát szoktam még beledobni, hogy jobb legyen.

Marika54 - Hát igen az én anyukám is csinált becsinált levest galambból /30-35 éve nekünk sok volt/, sőt lesütött húsból, csirkéből.Az én kicsi gyerekeim elég sokat ettek, főleg a csirkéből és galambból készültből. Ő feltette először a húst, főzte, majd a zöldségeket rakta bele, sót és fekete borsot egészben. Szép lassan főzte. A daragaluska elmaradhatatlan volt. Én már úgy csinálom, hogy kevés olajon megpárolom a zöldségeket, husit stb. úgy ahogy írtátok. A gyerekeim a daragaluskát egy kicsit keményebben szeretik. Úgy látom, ahány ház, annyi szokás, de jó tippeket olvastam.
Bojti, majd számolj be, te hogy készíted és hogy sikerült.

Bognarkatalin - Csatlakozom az előttem szólókhoz. A becsinált leves akkor a legfinomabb,ha friss csirkeaprólékból készül. Míg szegény anyukám élt,nem kevés baromfi-féleséget nevelt.Tavasszal megvette a bábolnai csibikéket, 6-8 hét múlva meg vágtuk őket. Nevelőtápot is kaptak,mégsem volt fekete a csontjuk készítés közben.
A lényegre visszatérve, ezekből a pipikből sokkal ízletesebb levest, pörit, rántott husit lehetett készíteni,még a fagyasztóból kivett formából is, mint amit a húsboltban lehet kapni.
Mostanában azon agyaltam,legyen az drágább, de veszek inkább a piacon termelőtől baromfit.
Mi a darabolt aprólékot , és a csirke háját, zsírosabb bőrös részét edényben állandó keverés mellett lepirítottuk, rá a karikára vágott zöldséget, egy kisebb hagymát egészben, esetleg egy babérlevelet. Amikor zsírjára sült minden, 2 evőkanál liszt, jól megkeverve, nem baj, ha az edény alján, már bevonat van, tűzről le, pirospaprika rá, összekever, kevés őrölt bors. Én a fehéret szeretem. Vízzel felönteni, sózni. közben megkeverni, hogy az edény aljára lesült dolgok is feljöjjenek, bele egy jó csokor petrezselyem zöldet.. Megfőz, közben grízgaluskát a májával elkészíteni, sok petrezselyemzölddel. Én fövés vége fele kivadászom a bőrös, nem odavaló dolgokat a levesből. A levest, be lehet savanyítani citromlével, ecettel. Ez el is maradhat.Tálaláskor ízlés szerint ki-ki tejfölözheti.

Cinkepiri - Nálunk nem volt ismert a becsinált levesnek az a változata, amit írtok.Nekem szokatlan volt az íze amikor egyszer ettem, nem is annyira ízlett.

Bagoly - Bognarkatalin, végre aki úgy csinálja a becsinált levest, ahogy kell, liszttel, mert attól becsinált. Már azt hittem nem lesz senki, aki hasonlóan készíti.

Zskoncz - Mért? A becsinált levest hogy lehet másként?
Én is így tanultam: zsíron a zöldségeket megpárolom, teszek rá úgy 1-2 főzőkanálnyi lisztet, vágott petrezselymet és pirospaprikát. összekeverem mintha rántást csinálnék, majd felöntöm vízzel, simára keverem a csomókat, teszek bele husit, nálunk mindig csirkeaprólékkal készül a mai napig! Úgy szeretem, és jól megfőzöm.
A zöldségek nálam: sárga- és fehérrépa, karalábé, ezeket párolom, a többit a hússal együtt teszem bele: borsó, karfiol, paprika, paradicsom, alias: Fradi-leves! "Mindent bele!" Én sok zöldséggel szeretem!

Florin - Hű, mennyi becsinált levest főztetek! Én nagyon nem szeretem.
Bár most a leírásokat olvasgatva ez azért lehet, mert amit én ettem, az nem ilyen volt, ahogy leírtátok.
A mi családunk (anyu és a nagyszüleim) nem szokott becsinált levest főzni, csak húslevest, ragut, cukorborsólevest aprólékkal.
Anyósom szokott becsinált levest főzni, de nekem nagyon nem lett a kedvencem. Nem is tudom, hogyan készíti, pirít vagy sem, csak a végeredményt ismerem. A lényege a rengeteg liszt, olyan sűrű a sok liszttől, mint egy krémleves, kevés aprólék, kevés zöldség, kevés fűszer, pirospaprikát egyáltalán nem tesz bele, de főz bele sok nokedlit.
Amikor kimertem, a tányérban barna, sűrű lében úszkált ez-az.
Most, hogy olvasgatom a receptjeiteket, látom, hogy van a becsinált levesből más változat is.

Etimami - A tévedések elkerülése végett: nem a liszttől becsinált, hanem a tojástól.
Vagy minden rántásos leves becsinált?

Bau - A becsinált levest én így készítem:

Hagymára dobok kockázott húst, de leginkább csirkeaprólékot.
Fehéredésig pirítom,majd hozzá adom a zöldségeket,és néha még gombát is.
Ezzel is dinsztelem,de kissé leszokott sülni (ez nem baj)
Sózom, borsozom, babérlevelet dobok mellé, és felengedem vízzel.

Megfőzöm, és ha kell, utánaízesítem.
Leszedek egy kis zsiradékot és forró levet a levesről, hozzákeverem a két kanálnyi tejfölhöz, és visszaöntöm a levesbe.
Újra felforralom.
Petrezselyem zöldje mehet bele, no és persze 1 tojás és 2 kanál liszt keverékéből apró nokedli.








Forrás:
Beküldte:: pili be Friday, July 08. 2011 at 07:11:38
További receptek tőle:  pili
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.047 másodperc