Hány személyre: 3-4 személyre
Előkészületi idő: 30 perc
Elkészítési idő: Ha előző este előkészítjük akkor 2 óra
Kategória: Szárnyas
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
1,5 kg csirkeszárny (16-18 db)
5 gerezd fokhagyma
4 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
2 evőkanál sültcsirke fűszer
2 evőkanál piros paprika (nem csípős)
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál rozmaring
Pikáns Worcestershire szósz
+fokhagymakrém ízlés szerint
olaj
Víz
Rövid leírás
Ha unod a hétköznapi sült húsokat, akkor ez a te recepted!
Érdemes kipróbálni!
Elkészítés leírása
A pácléhez összekeverjük:
-4 evőkanál méz
-2 evőkanál mustár
-2 evőkanál sültcsirke fűszer
-2 evőkanál piros paprika (nem csípős)
-1 evőkanál kakukkfű
-1 evőkanál rozmaring
-Pikáns Worcestershire szósz pár csepp (kb. 1 kiskanálnyi)
-fokhagyma krém (szükség szerint) én 1 evőkanálnyit raktam bele.
-olaj
A páclé palacsintatészta sűrűségű legyen.
Tegyük egy tálba a csirkeszárnyakat és öntsük rá a páclevet majd forgassuk át, hogy mindet bevonja.
Tegyük hűtőbe és hagyjuk állni 1-2 órán keresztül hogy az ízek jól átjárják.A legjobb ha már előző este bepácoljuk a húst.
A pihentetési idő után egy hőálló tepsibe elrendezzük a pácleves szárnyakat, mellédobjuk az 5 gerezd hosszába kettévágott fokhagymákat.Majd 1 pohár vizet öntünk alá.Meglocsoljuk még egy kevés Worcestershire szósszal.Alufóliával lefedjük és egy órán át 180°-on légkeveréses programon 1 órán át sütjük.
Sütés közben ellenőrizzük, ha megpuhultak a szárnyak levesszük a fóliát és pirosra ropogósra sütjük.
Salátával vagy házi sült burgonyával tálalom.
Forrás:
Beküldte:: Maura85 be Monday, November 29. 2010 at 20:50:17