16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:00:am kutyus :
Jó reggelt!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Oroszkrém-torta Rózsa módra
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Tészta:

4 tojás
4 evőkanál cukor
2,5 evőkanál liszt
1,5 evőkanál étkezési keményítő (Oetker)
1/2 csomag sütőpor

Krém:

1 liter tej
4 vaníliás puding (Oetker)
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
7-8 evőkanál cukor
1 rum aroma (Kingston)
1 csomag mazsola
1 margarin (Rama)

Tejszínhab:

1,2 liter tejszín (4 db Oké)
2 evőkanál porcukor
8 csomag habfixáló

Díszítéshez:
mazsola, vagy cukorgyöngy, vagy bármi...


Rövid leírás
Nagyon finom, Mindenkinek küldöm szeretettel!
Elkészítés leírása
Oroszkrém-torta:

Pille-könnyű tészta (normál kerek formához):
4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot robotgépben felverem (hagyom pörögni akár 15 percig is). Akkor van kész, amikor már teljesen kifehéredett és ha ütögetem a tál szélét, kongó hangot ad. Amíg pörög, másik kis tálban 2,5 evőkanál lisztet, 1,5 evőkanál étkezési keményítőt (Oetker), 1/2 csomag sütőport elkeverek. Ennek kb. felét lazán hozzáforgatom a tojáshoz, majd óvatosan a többi lisztet is.

A lényeg, hogy hideg villanysütőbe teszem, a sütőt ekkor kapcsolom be 180 fokra és kb. 20-25 percig sütöm. Ekkor hústűvel próbát teszek, de én már a tenyeremmel szoktam óvatosan a sütőbe nyúlni, ráteszem a tészta tetejére, és ha rugalmas, akkor kész van.

Ahogy kiveszem a sütőből, azonnal magas rácsra teszem, hogy jól hűljön ki alul-felül, így nem lesz "szalonnás". Ha kihűlt, éles késsel 3 részre vágom.

Krém:

1 liter tejet felforralok. 4 vaníliás pudingot (Oetker), 1 vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, 7-8 evőkanál cukrot kevés tejjel elkeverek és a felforrt tejhez öntöm, sűrűre felfőzöm. Rumba áztatott mazsolát teszek bele, elkeverem, kihűtöm. Ha már hideg, kevés rumaromát (3 kávéskanál) és 1 puha Rámát teszek bele, majd robotgéppel jó habosra verem.

A lapokat megtöltöm. Az alsó lapot egy lapos tálcára helyezem. Segítség-képpen a tortaforma gyűrűjét az alsó lap köré teszem. A lapot meglocsolom rumaromával (lecsípem a tetejét és berácsozom a lapot), erre jön 1/3 krém, következő lap, rács, 1/3 krém, következő lap. Hagyom hűtőben picikét pihenni, kiveszem, leszedem a gyűrűt. A maradék krémmel bekenem a tetejét és az oldalát, irány vissza a hűtőbe. Ezt a műveletet el lehet végezni előző nap is és másnap csak díszíteni kell. A hűtőből kivett tortát tortapapírral bélelt tálcára átemelem széles kés és lapátka segítségével és jöhet a tejszínhab, meg a határtalan képzelet.

Tejszínhab:

Én 1,2 liter tejszínt (4 db Oké) szoktam ehhez az adaghoz használni. 2 csomag tejszínt verek fel először, amihez 1 evőkanál porcukrot teszek, beindítom a robotgépet és amikor kezd sűrűsödni, beleszórok 4 csomag habfixálót. Figyelni kell, nehogy túlverjük, mert édes vaj lesz belőle és az nem lesz jó. Ha felverődött a hab, díszítő zsákba átszedem és feldíszítem a tortát. Eredetileg mazsolával díszítettem, úgy is nagyon szép, de már vannak helyes ezüst, arany gyöngyöcskék, ami igazán ünnepélyessé teszi.

Ha eddig eljutottál, már olyan isteni illat lesz a konyhában, lakásban, hűtőben, hogy csak na! Én nagyon szeretem, mert nem émelyítő édes és nagyon-nagyon finom!!!
Forrás: jostakr
Beküldte:: jostakr be Sunday, April 04. 2010 at 07:56:43
További receptek tőle:  jostakr
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.048 másodperc