|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Oroszkrém-torta Rózsa módra |
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Könnyű
|  | Hozzávalók | Tészta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2,5 evőkanál liszt
1,5 evőkanál étkezési keményítő (Oetker)
1/2 csomag sütőpor
Krém:
1 liter tej
4 vaníliás puding (Oetker)
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
7-8 evőkanál cukor
1 rum aroma (Kingston)
1 csomag mazsola
1 margarin (Rama)
Tejszínhab:
1,2 liter tejszín (4 db Oké)
2 evőkanál porcukor
8 csomag habfixáló
Díszítéshez:
mazsola, vagy cukorgyöngy, vagy bármi...
| Rövid leírás | Nagyon finom, Mindenkinek küldöm szeretettel! | Elkészítés leírása | Oroszkrém-torta:
Pille-könnyű tészta (normál kerek formához):
4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot robotgépben felverem (hagyom pörögni akár 15 percig is). Akkor van kész, amikor már teljesen kifehéredett és ha ütögetem a tál szélét, kongó hangot ad. Amíg pörög, másik kis tálban 2,5 evőkanál lisztet, 1,5 evőkanál étkezési keményítőt (Oetker), 1/2 csomag sütőport elkeverek. Ennek kb. felét lazán hozzáforgatom a tojáshoz, majd óvatosan a többi lisztet is.
A lényeg, hogy hideg villanysütőbe teszem, a sütőt ekkor kapcsolom be 180 fokra és kb. 20-25 percig sütöm. Ekkor hústűvel próbát teszek, de én már a tenyeremmel szoktam óvatosan a sütőbe nyúlni, ráteszem a tészta tetejére, és ha rugalmas, akkor kész van.
Ahogy kiveszem a sütőből, azonnal magas rácsra teszem, hogy jól hűljön ki alul-felül, így nem lesz "szalonnás". Ha kihűlt, éles késsel 3 részre vágom.
Krém:
1 liter tejet felforralok. 4 vaníliás pudingot (Oetker), 1 vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, 7-8 evőkanál cukrot kevés tejjel elkeverek és a felforrt tejhez öntöm, sűrűre felfőzöm. Rumba áztatott mazsolát teszek bele, elkeverem, kihűtöm. Ha már hideg, kevés rumaromát (3 kávéskanál) és 1 puha Rámát teszek bele, majd robotgéppel jó habosra verem.
A lapokat megtöltöm. Az alsó lapot egy lapos tálcára helyezem. Segítség-képpen a tortaforma gyűrűjét az alsó lap köré teszem. A lapot meglocsolom rumaromával (lecsípem a tetejét és berácsozom a lapot), erre jön 1/3 krém, következő lap, rács, 1/3 krém, következő lap. Hagyom hűtőben picikét pihenni, kiveszem, leszedem a gyűrűt. A maradék krémmel bekenem a tetejét és az oldalát, irány vissza a hűtőbe. Ezt a műveletet el lehet végezni előző nap is és másnap csak díszíteni kell. A hűtőből kivett tortát tortapapírral bélelt tálcára átemelem széles kés és lapátka segítségével és jöhet a tejszínhab, meg a határtalan képzelet.
Tejszínhab:
Én 1,2 liter tejszínt (4 db Oké) szoktam ehhez az adaghoz használni. 2 csomag tejszínt verek fel először, amihez 1 evőkanál porcukrot teszek, beindítom a robotgépet és amikor kezd sűrűsödni, beleszórok 4 csomag habfixálót. Figyelni kell, nehogy túlverjük, mert édes vaj lesz belőle és az nem lesz jó. Ha felverődött a hab, díszítő zsákba átszedem és feldíszítem a tortát. Eredetileg mazsolával díszítettem, úgy is nagyon szép, de már vannak helyes ezüst, arany gyöngyöcskék, ami igazán ünnepélyessé teszi.
Ha eddig eljutottál, már olyan isteni illat lesz a konyhában, lakásban, hűtőben, hogy csak na! Én nagyon szeretem, mert nem émelyítő édes és nagyon-nagyon finom!!! | Forrás: jostakr | Beküldte:: jostakr be Sunday, April 04. 2010 at 07:56:43 | További receptek tőle: jostakr |
|
|