60 dkg sertéscsont
30 dkg vegyeszöldség
1 db zeller
1 db karalábé
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
20 dkg füstölt csülök
Májgombóchoz:
10 dkg máj
1 kanál zsemlemorzsa
1 kanál liszt
1 tojás
1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
só,bors
Rövid leírás
Egyszerű,finom leves.
Elkészítés leírása
A sertéscsontból és a zöldségekből csontlevest főzök,külön edényben megfőzöm a füstölt csülköt.Közben elkészítem a májgombócot és amikor a leves kész,a csülök főzővizében kifőzöm a gombócokat.Ha kész,a főtt,füstölt csülökkel együtt beleteszem a csontlevesbe,majd a tejfölt is a levesbe keverem.A petrezselyem egy részét felvágom,zsíron megfuttatom és a levesre szórom.
Forrás:
Beküldte:: Artemis be Saturday, March 13. 2010 at 17:46:20