15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Konyhakerti növények (14)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Milyen növény ez?? (37)
Viaszvirág (Hoya) 18
Rózsák (19)
Fáink,cserjéink,virágaink metszése
Gloriosa Rothschildiana (2.)
Bokrok,...cserjék (10)
Golgoták (17)

- Tábortűz témák:
JÓKÍVÁNSÁGOK (20)
Slideshow & Videó
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)
Milyen öröm ért ma? (37)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
IDŐJÁRÁS (60)
Gazlap SZAKÁCSKÖNYV (70)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
A Tudat keresése (2)
Vicces történetek,...képek(16)
Találd ki (28)
Ezzel kúráljuk magunkat (2)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:01:am kutyus :
Jó reggelt!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:28:am kutyus :
Jó reggelt! Itt van a NAGYHÉT!....nyakunkon a Húsvét
7:41:am etimami :
Szép vasárnapot mindenkinek.
8:19:am kutyus :
Jó reggelt
5:32:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:41:am Emmylie :
Szép napot
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:56:am kutyus :
Jó reggelt
5:25:am kutyus :
Jó reggelt!
4:51:am kutyus :
Jó reggelt kellemes, munkás hetet!
1:40:pm aszokfa :
Nagyon meleg van! Megégek a napon. Kéretik vissza a szép hűvös!
5:25:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:15:pm Bojtárgazdi :
én is örülök!!! Itt nem esik, csak hűvös van.
2:29:pm bau :
Szia Zsu! örülök Neked!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

BÁRÁNY NYÁRSON
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: kb.7-8 óra
Kategória: Egyéb
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
egy 20-22 kg-os bárány
3 dl olívaolaj
4 db citrom
1 fej fokhagyma
rozmaringág
kakukkfű
oregánó
bors
Rövid leírás
Mindenféleképpen friss zöldfűszerekre van szükség,a szárított nem megfelelő.
Elkészítés leírása
Az előkészített bárányt kívül-belül tiszta,nedves ruhával áttöröljük.Belsejét bedörzsöljük citrommal,sóval és őrölt borssal,majd néhány ágacska friss fűszert helyezünk el a hasüregbe és összetűzzük.Kiívülről is bedörzsöljük citrommal,sóval,borssal.A bárány a hasára fektetjük,a hátsó lábak között beszúrjuk a nyársat és felhúzzuk rá úgy,hogy a vége a száján jöjjön ki.A mellső lábait előrehúzzuk,és a nyárshoz kötözzük.A hátsó lábakat a nyárs fölött összekötjük.Két citrom levét összekeverjük az olajjal,a zúzott fokhagymával,sóval,borssal.Egy vesszőre tiszta szövetcsomót,gézdarabot erősítünk,rákötünk egy nyaláb zöldfűszert.belemártjuk a citromos lébe,és hagyjuk,hogy jól megszívja magát.Meggyújtjuk a máglyát,és megvárjuk,amíg majdnem teljesen leég.Egy adag faszenet rakunk a parázsra és fölé állítjuk a nyársat.Lassan forgatjuk,hogy rendesen átsüljön a bárány.Közben gyakran kenegetjük az olajos lével.7-8 órán át pirítjuk az izzó parázs fölött,amelyet faszénnel tartunk életben.
Forrás:
Beküldte:: Artemis be Monday, March 08. 2010 at 11:38:55
További receptek tőle:  Artemis
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.047 másodperc