16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
7:34:pm Bojtárgazdi :
Szívesen, Etike!
6:11:pm Etimami :
Köszi Bojti!
3:50:pm Bojtárgazdi :
Etike, elküldtem!
6:37:am Etimami :
Kellemes vasárnapot.
5:37:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:58:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:13:am pili :
Szép jó reggelt, jó hétvégét! Holnap virágvasárnap.
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek....Piliké m, ez aztán a méreg!!
8:25:am pili :
Sziasztok! Én nem vicceltem meg senkit, engem viccelt meg a gépem... Bedobta a törülközőt, be se lehet kapcsolni. Még "szerencse", hogy itthonról dolgozunk, és van kölcsön laptopunk.
7:47:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot kivánok mindenkinek Vigyázzatok magatokra
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....megvi cceltek valakit tegnap?
10:01:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, szép áprilist!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt!
6:23:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:42:pm Bojtárgazdi :
Ajjaj... De jó, hogy szóltál! Köszönöm!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

CUKROZOTT/KANDÍROZOTT/GYÜMÖLCS KÉSZÍTÉSE I.II.
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 8-10 nap
Kategória: Gyümölcs
Nehézségi fok: Közepes
Rövid leírás
I.Mindenféleképpen ép,érett,de nem túlérett gyümölcsöt felhasználhatunk erre a célra:a nagyobb fajtákat kimagozzuk és meg is hámozzuk.Fedett tűzálló tálba rakjuk.Forró szirupot öntünk rá,melyet úgy főztünk,hogy 1 kg cukorra 5 dl vizet tettünk.Mikor ráöntöttük a szirupot,lefedjük és 24 óráig félretesszük.Másnap leszűrjük a levet s kissé sűrűbbre főzzük.Megint forrón öntjük rá a gyümölcsre s megint 20 óráig pihentetjük természetesen lefedve.Ezt addig folytatjuk,míg a szörp teljesen elfő.Kb.8-10 nap.Ezután a gyümölcsöt erős napon megszárítjuk és üvegekbe rakva lezárjuk,szellős helyen tároljuk.
Elkészítés leírása
II.Gesztenye/Marrons glacées/
A gesztenyéket nyersen megtisztítjuk,mindegyiket külön-külön egy vászondarabkába csavarjuk és forró vízbe dobva megfőzzük,vigyázva,hogy szét ne főjön.A vízbe egy kevés finomlisztet keverünk.Mikor a gesztenye megfőtt,leszűrjük a vizet,a rongyocskákat leszedjük,azután úgy bánunk el vele,mint minden más sűrű szirupban főtt gyümölccsel,vagyis szirupban 3-4 -szer felfőzzük a szirupot, közben a gesztenyéket ilyenkor kiszedve, mindig sűrűbbre főzzük.Mikor már üvegszerűen tapad a gyümölcsre,kis vékony pálcikákkal kivesszük és megszárítjuk a gesztenyéket.
Forrás:
Beküldte:: Artemis be Sunday, February 21. 2010 at 11:22:17
További receptek tőle:  Artemis
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.043 másodperc