A húst kb 4 dkg-os kockákra vágjuk és megmossuk.A karikára vágott hagymát zsírban áthevítjük/nem pirítjuk/majd hozzáadjuk a paprikát,fokhagymát,köménymagot.Összekeverjük és kevés vizet öntünk hozzá.Rövid forralás után beletesszük a húst,megsózzuk és lefedve pároljuk.Ha párolás közben a leve elfőtt,kevés vizet öntünk alá.Kicsit több mint egyórás párolás után hozzáadjuk a kimosott káposztát/idényben 2 db cikkekre vágott zöldpaprikát is/és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje.Így pároljuk addig,amíg a hús és a káposzta puhulni kezd,majd hozzáadjuk a rizst és ezzel pároljuk tovább.Tálalás előtt hozzákeverjük a tejfölt,és mély levesestálban tálaljuk.
Forrás: Venesz József:A magyros konyha
Beküldte:: Artemis be Saturday, February 06. 2010 at 14:54:46