16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:00:am kutyus :
Jó reggelt!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Ehető mézeskalács
Hány személyre: kb.130 db lesz belőle!
Előkészületi idő: 0,5 óra
Elkészítési idő: 3 óra
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 kg liszt (1 bögrényit félretenni, gyúráskor hozzáadni)
1,5-2 gyerekkanál (5ml) szódabikarbóna
5 dkg margarin
33 dkg porcukor
2 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (Kotányi mix)
reszelt citrom és narancshéj ízlés szerint.(Én 0,5-0,5 evökanálnyit szoktam belereszelni. Pár csepp lé nagyon feldobja az ízét.)
2 db egész tojás
2 tojás sárgája. (a fehérjét habbá verve díszítéshez használjuk)
35-40 dkg méz
Rövid leírás
A fenti összetevőket összegyúrjuk, közben a gyúródeszkát lisztezni kell, hogy a tészta ne ragadjon hozzá. Tipp: ha a margarint előzőleg szobahőmérsékelten tartjuk, akkor lágyabb lesz és könnyebben lehet vele dolgozni. A tészta akkor jó, ha lágyan gyurmaszerűen lehet vele dolgozni. (Ne ijedj meg, kezdetben a tészta darabos, gyúrás közben lágyul meg.)
Elkészítés leírása
A kész tésztát egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap a tésztát osszuk 3 felé, mert kisebb darabbal könnyebb dolgozni. Gyúródeszkán nyújtsuk kb 0,5 cm vastagra. Nyújtás közben lisztezzük a deszkát, hogy a tészta ne ragadjon oda, különféle formákat használhatunk a szaggatáshoz:csillag, fenyőfa, hold,stb.
A formákat nyersen kell díszíteni, használható hozzá:
-mazsola
-aszalt gyümölcsök (szilva, barack, ananász darabkák)
-mogyoró, mandula, dió
-színes zseléscukor-darabok
Forró sütöben sütjük, a tepsibe a figurák alá tegyünk sütöpapírt. Használjunk több tepsit, mert amíg egyik adag sül, addig a másikat lehet készíteni. Kb 8-10 perc elég a sütéshez, csak világos aranybarnára süssed, mert a sütőből kivéve még tovább barnul a tészta. 3-4 cm távolságra tedd a tepsibe a figurákat, mert sülés közben megdagadnak és összeérnek!)
A meleg figurákat ne tedd egymásra, mert összeragadnak! A kihűlt tésztát lehet díszíteni tojáshabbal.
A hab elkészítése a következö:
Mély tálba tegyük a tojásfehérjéket, adjunk hozzá pár csepp citromlét, ez segít keményen tartani a habot. Adjunk hozzá kb 20 dkg (!) porcukrot és addig verjük a habverővel, amíg kemény nem lesz a hab. Hideg tojásfehérjét használjunk, mert hamarabb megkeményedik! Tortadíszítő nyomóval lehet rávinni a figurákra.(vagy kilyukasztott sarkú nylon zacskó is megteszi)
Jó szórakozást!
U.i: Felfűzve remek karácsonyfadísz. Elöször kemény lesz a süti és a lakás páratartalmától pár nap alatt megpuhul! Ha mégsem, akkor tedd be a hűtőbe!
Forrás: saját
Beküldte:: eveloagi be Saturday, December 25. 2004 at 13:33:32
További receptek tőle:  eveloagi
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.045 másodperc